Veiligheidsschoenen, alle soorten en maten voetbescherming

Een ander woord voor werkschoenen is veiligheidsschoenen. Wij verkopen dus ook alle soorten veiligheidsschoenen. Al onze schoenen voldoen aan de vereiste Europese CE normen. Er zijn schoenen in verschillende veiligheidsklasses. U kunt kiezen uit verschillende modellen schoenen. De lage modellen zijn bijvoorbeeld geschikter voor mensen die veel moeten knielen. Bouwplaatspersoneel daarentegen, draagt vaker een hoog model waardoor de achilleshiel helemaal beschermd is.

Wij hebben een ruime keuze veiligheidsschoenen van bekende merken,  vanaf € 18.00 excl.btw. Wij hebben ook lichtgewicht schoenen met een goed gekeurde kunststof neus en een kevlar zool S3, Deze schoenen zijn extra licht en gaat niet af bij detectiepoorten, omdat er geen staal in verwerkt is.

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen:

Aandachtspunten bij aanschaf
De keuze van voetbescherming hangt af van de werkzaamheden. In onderstaande tabel ziet u welke voetbescherming het meest geschikt is voor bepaalde omstandigheden.

keuzemodel veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen laag model

Wanneer: Geschikt voor mensen die veel moeten knielen. Minder geschikt voor bouwplaatsmedewerkers, wel voor UTA-personeel (staf- en lijnfunctionarissen)
Voordeel: De voet is goed te bewegen in de schoen.
Nadeel: De achillespees is minder goed beschermd.

Veiligheidsschoenen hoog model

Wanneer: Geschikt voor de bouwplaatsmedewerker.
Voordeel: Geven voldoende steun en beschermen de achillespees.
Nadeel: Voet is minder makkelijk te bewegen.