Heb ik hoge of lage werkschoenen nodig?

emma_werkschoen

Hoge of lage werkschoenen?

Werkschoenen zijn vaak verplicht om te dragen, dit komt omdat werkschoenen uw voeten beschermen tegen onveilige werkomstandigheden. Een veiligheidsschoen mag dan een veiligheidsneus, veiligheidszool of antislip zool hebben, de schoen moet wel lekker en comfortabel zitten anders heeft u alsnog last van pijnlijke voeten. In deze blog gaan we dieper in op hoge of lage werkschoenen.

Verschillende modellen werkschoenen

Er zijn verschillende soorten werkschoenen geschikt voor verschillende werkomstandigheden en verschillende voeten. Zo heb je werkklompen, werklaarzen, instappers, een werksneaker of een hoge of lage werkschoen. Het is aan te raden om eerst te bedenken voor welke werkzaamheden de werkschoenen moeten worden gebruikt. Daarna kunt u kijken naar uw persoonlijke voorkeur of eis.

hoge-of-lage-werkschoen
Lage werkschoen

Laag model

Een laag model werkschoen is erg populair, omdat u uw voet wat flexibeler kunt bewegen ten opzichte van een hoge werkschoen. Als u veel hurkt of knielt tijdens uw werk dan is een laag model werkschoen prettig, omdat uw voet en enkel beweeglijker zijn. Lage werkschoenen worden dan ook veel gedragen door chauffeurs, stratenmakers, loodgieters en schilders, maar ook door de brandweer en in de agrarische sector. Als u veel hurkt of knielt raden wij aan om te kiezen voor een laag model met overneus. De overneus beschermt de neus van uw schoen bij knielen en hurken en zorgt ervoor dat het leer op de neus niet slijt. Een overneus kan dan ook zorgen voor een langere levensduur van uw schoen.

hoge-of-lage-werkschoenen
Hoge werkschoen

Hoog model

Een hoog model werkschoen daarentegen zorgt voor veel stevigheid en ondersteuning rondom uw enkels en hiel. Waar u wat inlevert op flexibiliteit, wordt dit dus gecompenseerd door stevigheid en ondersteuning. Niet alleen uw enkels worden beschermd, ook uw achillespees wordt optimale bescherming geboden met een hoge werkschoen. Een groter gedeelte van de voet wordt beschermd en er wordt extra stevigheid en stabiliteit geboden bij hoge werkschoenen. Hoge werkschoenen worden veel gebruikt in onder andere de bouwsector, in magazijnen, in de professionele keuken en bij werk op oneffen terrein.

Binnen de hoge werkschoenen zijn er zelfs nog werkschoenen die extra stabiliteit bieden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van het HielSupport systeem dat bijvoorbeeld door Grisport, Python en NoRisk wordt gebruikt.

 

Lichte werkschoenen

Beveiligde werkschoenen zijn altijd voorzien van een veiligheidsneus, deze is vaak gemaakt van staal, aluminium of composiet. Het voordeel van composiet en aluminium is dat deze materialen net zo sterk zijn als staal maar een stuk minder wegen. Veiligheidszolen in werkschoenen worden veelal gemaakt van staal of kevlar. Kevlar is net als composiet en aluminium veel lichter dan staal. Het is prettig als u lichte werkschoenen draagt, omdat dit ervoor zorgt dat u minder snel last krijgt van pijnlijke voeten.