Loopzolen werkschoenen

werkschoen loopzool
Werkschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen. De meeste mensen kijken goed of een werkschoen voorzien is van een veiligheidsneus en veiligheidszool. Verder kijken klanten ook naar het materiaal van de bovenzijde, de voering, de binnenzool, maar ook naar de loopzool. Loopzolen zorgen namelijk ook voor veiligheid, deze kunnen namelijk antislip zijn zodat u niet uitglijdt. Ook zorgt de loopzool van een veiligheidsschoen voor demping waardoor u geen last krijgt van een zere rug of voeten. Een loopzool kan ook antistatisch zijn waardoor u geen elektrische schokken krijgt.

Welke loopzool kiest u?

Loopzolen zijn er in verschillende samenstellingen, maar welke loopzool kiest u en wat zijn de verschillen? Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van de loopzool:
  • Werkt u binnen of buiten?
  • Op wat voor ondergrond werkt u? (betonvloer, bouwplaats, ongelijk terrein, gladde vloer)
  • Kunnen er scherpe voorwerpen liggen op de grond?
  • Komen de zolen in contact met hitte?
  • Komt u in contact met oliën, zuren, chemische-, mest- of vloeistoffen?
  • Heeft u voor uw werk speciale werkschoenen nodig? (Een lasser heeft bijvoorbeeld een speciale zool nodig)

Binnenvloeren kunnen vaak glad zijn, het is dan belangrijk dat u een antislip zool heeft. Een SRC antislipzool is het beste, want deze zool voldoet aan de hoogste mate van antislip. Als u buiten werkt dan heeft u vaak te maken met bepaalde weersomstandigheden en heeft u de kans dat uw schoenen sneller vies worden vanwege de ondergrond. Werkt u op een ongelijke ondergrond, kies dan voor werkschoenen met een stevig loopprofiel. De hittebestendige werkschoenen zijn ideaal als uw zolen in contact komen met hitte, er zijn 3 varianten: 110, 200 of 300 graden Celsius. Werkt u met oliën, zuren, chemische-, mest- of vloeistoffen? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een loopzool die daartegen bestand is. Zijn er andere werkzaamheden of materialen van invloed op uw schoen, houdt daar dan rekening mee.

werkschoenen loopzolen
Een PU/TPU loopzool

Loopzolen werkschoenen PU/PU

PU/PU, ook wel dubbel density PU, bestaat u twee densiteiten polyurethaan. Een PU/PU loopzool is zodanig samengesteld dat deze slijtvast, antislip en schokabsorberend is. Ook is de zool olie- en zuurbestendig. PU/PU zolen hebben twee soorten tussenlagen: een zachtere tussenlaag die zorgt voor optimale demping en een hardere loopzool die zorgt voor een soepel loopcomfort en erg licht is.

Loopzolen werkschoenen PU/TPU

Een PU/TPU loopzool bestaat uit een PU tussenzool en een TPU loopzool. Deze zool is antislip en schokabsorberend en olie- en zuurbestendig. Een PU/TPU zool is nog slijtvaster dan een PU/PU zool en laat geen strepen achter op de ondergrond. PU/TPU heeft een zelfreinigend loopprofiel en is hittebestendig tot 110 graden Celsius.

loopzolen werkschoenen
Een PU/Vibram loopzool

Loopzolen werkschoenen PU/Nitril

Een PU/Nitril zool is extreem slip- en slijtvast en is schokabsorberend. PU/Nitril is bestendig tegen een contactwarmte tot 300 graden Celsius. Let op: het gaat hierbij om kortstondig contact. Een PU/Nitril zool wordt vaak ingezet bij zware industriële werkzaamheden.

Loopzolen werkschoenen PU/Vibram

PU/Vibram heeft een PU tussenzool en een Vibram loopzool. Vibram is licht, slijtvast, geeft veel grip, is zeer sterk en schokabsorberend. PU/Vibram zolen zijn bestendig tegen een contacthitte van 300 graden Celsius. Let op: het gaat hierbij om kortstondig contact.