Werkschoenen voor uitzendkrachten

goedkope-werkschoen bouw

Veiligheid op de werkvloer is belangrijk. In veel gevallen zijn veiligheidsschoenen dan ook verplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkzaamheden in de bouw, maar ook in de slagerij, een magazijn of in de keuken. Deze verplichting geldt niet alleen voor vaste medewerkers, maar ook voor uitzendkrachten. Werkt u zelf als uitzendkracht of tijdelijk personeel dan komt het wel eens voor dat u verplicht veiligheidsschoenen moet dragen en deze worden niet altijd vergoed door de werkgever waarvoor u het werkt uitvoert.

Verantwoordelijkheid uitzendbureau

Als uitzendkracht bent u in dienst van een uitzendbureau. Een uitzendbureau is verantwoordelijk voor de veiligheid van haar uitzendkrachten op de werkvloer. Dit betekent dat zij zorg moeten dragen voor de juiste veiligheidsmaatregelen. Naast werkschoenen zijn dit bijvoorbeeld ook speciale handschoenen, helmen, reflecterende kleding en nog meer persoonlijke beschermingsmiddelen.

Veel mensen kennen de zogenaamde veiligheidsschoenen met stalen neuzen. Deze schoenen worden vooral gedragen in de bouw of op andere plaatsen waar met zware metalen wordt gewerkt. Er zijn echter veel meer soorten veiligheidsschoenen, die ook tegen andere gevaren beschermen. Denk bijvoorbeeld aan bescherming tegen statische elektriciteit, scherpe randen of lage temperaturen. Welke bescherming nodig is, hangt af van de werkzaamheden en de risico’s van het werk.

Goedkope werkschoenen

werkschoenen voor uitzendkrachten
Deze goedkope basiswerkschoen kost maar €19,99 ex BTW.

Uitzendbureaus vinden het vaak belangrijk om gebruik te maken van voordelige werkschoenen, die zowel door mannen en vrouwen gedragen kunnen worden. Bovendien heeft iedereen andere voeten, dus moet het een model zijn dat niet te breed of te smal is. Vaak wordt er dan ook gekozen voor het uniseks basis-model. Dit model is beschikbaar in een hoge en lage variant en voldoet aan de S3-normering. Dat houdt in dat de werkschoen waterbestendig is en voorzien is van een stalen neus en een stalen veiligheidszool, de schoen is dus voor vele werkomstandigheden geschikt. Deze werkschoen kan alleen niet tegen schoonmaakmiddelen en is niet geschikt voor zware arbeid.

goedkope dames werkschoenen
Deze goedkope dameswerkschoenen zitten erg comfortabel en voldoen aan de S3-norm

 

 

Naast het basismodel hebben wij nog een aantal andere goedkope werkschoenen, deze zijn iets meer specifiek dan het basismodel. Zo hebben wij speciale damesschoenen van Safety Jogger voor een voordelige prijs, maar ook speciale werkschoenen voor mannen. Verder heeft u de keuze uit een voordelige instapper of een hippe sneaker, maar ook een nette werkschoen die leuk geprijsd is.