Werkschoenen voor vrouwen

werkschoenen-voor-vrouwen

Werkschoenen zijn overal het algemeen uniseks. Het zijn dan ook schoenen die gedragen worden voor de veiligheid en niet om modieus te zijn. De meeste vrouwen staan dan ook niet te springen als zij horen dat zij werkschoenen moeten dragen. Deze staan erom bekend lomp en grof te zijn, maar gelukkig hebben een aantal fabrikanten ingespeeld op de vrouwelijke consumenten. Er zijn dus ook veiligheidsschoenen die specifiek bedoeld zijn voor vrouwen: de maat, de pasvorm en het uiterlijk is dan vaak anders dan bij heren werkschoenen.

Wat is het verschil tussen heren- en dameswerkschoenen?

Voor vrouwen is het vaak lastig om werkschoenen te vinden in een kleine maat, onze kleinste werkschoen is al beschikbaar vanaf maat 35. Los van de schoenmaat zijn er ook andere verschillen tussen dames- en herenschoenen. Vrouwenvoeten zijn over het algemeen iets smaller dan mannenvoeten en vrouwen hebben vaak een minder hoge wreef dan mannen. De pasvorm voor dameswerkschoenen is dus smaller en daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van iets lichter materiaal. Verder zit er vaak verschil in het uiterlijk, vrouwen geven meer om mode en willen liever geen lompe of lelijke (werk)schoenen aan, daarom hebben onze werkschoenen voor vrouwen een wat slanker uiterlijk en is er meer gebruik gemaakt van vrouwelijke kleuren zoals roze of paars.

Waar vind ik een dames werkschoen met stalen neus?

dames-werkschoen-met-hak
Deze dameswerkschoen met hak voldoet ook nog eens aan de S3 norm

Bijna alle werkschoenen zijn voorzien van een veiligheidsneus, deze beschermt uw tenen als u zich tegen iets stoot of als er iets zwaars of scherps op uw tenen valt. Een stalen neus is ideaal om uw tenen te beschermen, maar is eigenlijk wel een beetje ouderwets. Tegenwoordig maken veel fabrikanten gebruiken van composiet als veiligheidsneus, dit is net zo sterk als staal maar een stuk lichter. Wij hebben verschillende soorten werkschoenen in ons assortiment dus voor iedere vrouw is een geschikte veiligheidsschoen te vinden.

Dames werkschoenen met hak

Voor de modemeisjes onder ons bestaat er een heuse werkschoen met hak. Lavoro is een fabrikant die supervrouwelijke werkschoenen maakt. Zo hebben wij in ons assortiment de Lavoro Geena, deze hoge werkschoen heeft een aparte grijs/bruine kleur en zwarte veters, dit geeft de schoenen ondanks de hak een sportieve maar nette uitstraling. De Lavoro Julia is een schoen waarbij u bijna niet zou denken dat het een werkschoen is, deze simpele zwarte, leren enkellaars met hak valt toch onder de S3-normering wat inhoudt dat de werkschoen een veiligheidsneus en –zool heeft.

dames-werkschoenen-puma
Deze dameswerkschoenen van Puma zijn voorzien van mooie paarse accenten

Dames werkschoenen Puma

Houdt u wel van een kleurtje? Dan zijn misschien de dames werkschoenen van Puma wel iets voor u! Puma werkt voor dames werkschoen met vrouwelijke en vrolijke kleuren, meer vrouwelijke vormen en een smallere pasvorm dan de ‘standaard’ werkschoenen. Puma werkschoenen staan bekend om de flexibele loopzolen, die zorgen ervoor dat u een betere houding aanneemt, waardoor u minder snel last krijgt van bijvoorbeeld uw rug. Ook werken de zolen extra schokdempend, waardoor de demping nog eens extra goed wordt.

 

Assortiment dames werkschoenen

Naast het met Lavoro en Puma zijn er meerdere fabrikanten die inspelen op de wensen van vrouwen:

• Sixton is een betaalbaar merk die goede prijs-kwaliteitsschoenen maakt. Voor vrouwen zijn er speciale veiligheidsschoenen met een smalle leest, de meeste dameswerkschoenen van Sixton zijn voorzien van een vrouwlijke roze tintje.
• Rebrick is een bekend merk dat sportieve werkschoenen maakt. Hoewel de werkschoenen wat breder vallen is het merk toch populair onder de dames, dat komt voornamelijk door het hippe ‘all-stars’ model.
• De schoenen van 2 Work 4 hebben niets voor niets damesnamen, deze smalle en lichte werkschoenen zijn speciaal gemaakt voor dames die een hoge veiligheidsnormering nodig hebben.

dames-werkschoenen
Goedkope werkschoenen voor vrouwen

Goedkope dameswerkschoenen

De werkschoenen van Sixton zijn erg betaalbaar, maar ook zijn onze goedkope basiswerkschoenen geschikt voor dames. Deze werkschoenen zijn er al vanaf €24,19 en voldoen aan de S3-normering. U heeft de keuze uit een hoog of laag model.