Brede werkschoenen

breedtemaat-werkschoenen
Er zijn zoveel mensen met allemaal hun eigen voet. Breed, smal, groot, klein of ‘normaal’, iedere voet is anders. Voor sommige mensen is het lastig om schoenen te vinden die geschikt zijn, laat staan om werkschoenen te vinden. Heeft u bijvoorbeeld brede voeten dan zitten veel schoenen te krap. Gelukkig hebben wij voor mensen met brede voeten een aantal modellen die geschikt zijn.

 

Werkschoenen met breedtemaat

Er zijn twee soorten brede werkschoenen. Er zit er een verschil tussen werkschoenen met een brede pasvorm of werkschoenen met een breedtemaat. Werkschoenen met een brede pasvorm zitten breder dan normaal, dit kan per model verschillen. Werkschoenen met een breedtemaat, hebben altijd de breedte die bij de volgende schoenmaat hoort. Bestelt u bijvoorbeeld maat 40, dan heeft de schoen de breedte die bij maat 41 hoort.

 

Welke breedtemaat werkschoenen moet ik bestellen?

brede-voet

Om te controleren welke breedtemaat of type werkschoen u nodig hebt, dient u de omtrek van uw voet op te meten met een meetlint en te kijken in de onderstaande tabel.

Stap 1. Zet uw (blote) voet plat en neer en sta op een meetlint.

Stap 2. Meet de omtrek van uw voet bij het breedste gedeelte, zie ook de afbeelding hiernaast. Dit is vaak het gedeelte net onder uw grote en kleine teen rondom het bot. Het lint mag scheef gaan en het is belangrijk dat het meetlint losjes om de voet ligt en niet strak wordt getrokken.

Stap 3. Herhaal stap 1 en 2 voor uw andere voet en kies de grootste breedtemaat.

Stap 4. Vul de grootste breedte in cm, uw schoenmaat en geslacht in en er komt naar voren welke breedte maat u het beste kunt gaan bestellen.

tabel-breedtemaat

tabel-breedtemaat-vrouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brede werkschoenen – instapper

brede-werkschoenen
Deze brede instapper zit erg comfortabel en is voor vele werkzaamheden geschikt
Er zijn verschillende modellen brede werkschoenen, een goed voorbeeld is het model de instapper. De meeste instappers zijn aan de bovenzijde elastisch en vormen zich rond uw voet.  Als uw voet dus breed is dan vormt de instapper zich gewoon naar uw voet.  Een voorbeeld van een brede instapper is de Emma Venus werkschoen instapper. Deze instapper is gemakkelijk aan en uit te trekken, heeft een stalen neus, is gemaakt van volnerf leder en heeft een lederen inlegzool. Instappers worden vooral gebruikt in de zorg, horeca, transport en het magazijn.

 

Brede werkschoenen – waterdicht

Zoekt u brede werkschoenen die ook nog eens waterdicht zijn, dan is het helemaal een opgave. Wij verkopen speciaal voor u de Albatros 63.112 waterdichte werkschoen. Zoals de naam al zegt, is deze veiligheidsschoen waterdicht, dit is dankzij het speciale COA. TEX membraan, dat naast waterdicht ook ademend is. Deze werkschoen met stalen neus en tussenzool is te bestellen in de maten 39 t/m 48.
brede-werkschoen
Een brede lage werkschoen met veters.

 

Lage brede werkschoenen

Lage werkschoenen brengen het voordeel met zich mee, dat u uw enkels vrij kunt bewegen. Dit is prettig als u gehurkt of gebukt te werk gaat. Een lage S3 werkschoen met breedtemaat en stalen neus en tussenzool, is de Emma Leo XD. Deze populaire veiligheidsschoen heeft een kleine overneus, een vochtregulerende Smartec Air voering en een uitneembare, antibacteriële, vochtabsorberende, ademende en wasbare inlegzool.

 

Hoge brede werkschoenen S3

De Emma Lukas XD is een hoge S3 werkschoen met breedtemaat. Deze heeft een hoog schokdempend vermogen, heet een dual density PU antislip loopzool en een Smartec Air vochtregulerende voering. De Emma Lukas XD is te bestellen in de maten 37 t/m 48.

 

Al onze brede werkschoenen vindt u op deze pagina.

 

Mocht u nog extra advies willen, dan kunt u telefonisch of via het contactformulier contact met ons opnemen.