De juiste pasvorm voor optimale veiligheid: werkschoenen maatgids

Het kiezen van de juiste werkschoenen is van essentieel belang voor jouw veiligheid op de werkvloer. Een goed passende werkschoen biedt jou optimale bescherming en voorkomt blessures. Maar hoe bepaal je de juiste pasvorm? Daar komt de werkschoenen maatgids van pas. De werkschoenen maatgids is een handige tool die jou helpt om de perfecte maat werkschoenen te vinden. Deze gids bevat informatie over het opmeten van jouw voet, het bepalen van de juiste schoenmaat en het kiezen van de juiste breedte. Het biedt ook advies over het passen van werkschoenen en waar je op moet letten bij het beoordelen van de pasvorm. Met behulp van de werkschoenen maatgids kun jij ervoor zorgen dat je werkschoenen draagt die goed passen, comfortabel zijn en optimale bescherming bieden. Het is een essentieel hulpmiddel voor jou als je op zoek bent naar de juiste pasvorm voor maximale veiligheid op de werkvloer.

Het meten van de juiste schoenmaat voor het online bestellen van werkschoenen

Om de juiste schoenmaat voor werkschoenen te bepalen, zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen. Hier is een lijst van methoden die je kunt gebruiken om de juiste schoenmaat te meten:

  1. Gebruik een voetmeetapparaat: Plaats je voet op een voetmeetapparaat en lees de lengte af. Dit geeft je een nauwkeurige meting van je voetlengte.
  2. Traceer je voet: Plaats je voet op een stuk papier en traceer de omtrek met een pen. Meet vervolgens de afstand van de hiel tot het langste punt van de voet. Dit geeft je een indicatie van de juiste lengte.
  3. Controleer de maattabel: Raadpleeg een maattabel die specifiek is voor werkschoenen. Deze tabellen koppelen de lengte van je voet aan de juiste schoenmaat.

Door deze eenvoudige methoden te volgen, kun je de juiste schoenmaat voor werkschoenen bepalen en ervoor zorgen dat je schoenen draagt die perfect passen en optimale veiligheid bieden op de werkvloer.

Ik heb twee maten waar ik tussen twijfel.. wat kun je doen? 5 tips

Sommige mensen hebben niet altijd 1 maat die zij dragen, maar hebben bij het ene merk maat 42 en bij het andere merk maat 43. Als u twijfelt tussen twee maten, kijk dan naar onderstaande tips:

  1. Lees de productomschrijving. Sommige veiligheidsschoenen vallen groter of kleiner uit.
  2. Kies de grootste maat. Een werkschoen die te klein is, kan pijnlijk zijn.
  3. Gebruik een inlegzool om de maat kleiner te maken
  4. Lees reviews van andere klanten. Zij kunnen u vertellen hoe zij de maat ervaren.
  5. Neem contact op met de specialist!

In 5 stappen jouw schoenmaat voor werkschoenen accuraat opmeten

Niet alle werkschoenen houden dezelfde schoenmaten aan, dit zul je ook wel merken met dagelijkse schoenen. Je kunt opmeten hoe lang jouw schoen is. Dan kun je kijken welke schoenmaat hoort bij het aantal cm in onderstaande tabel.

Om de schoen op te meten:

  1. Leg een A4 papier op de grond en hou een potlood bij de hand.
  2. Ga op goed rechtop het papier staan en verdeel het lichaamsgewicht gelijkmatig over beide benen.
  3. Zet een streep bij de hiel en bij het verst uitstekende deel van de voeten. Meestal is dit bij de grote tenen.
  4. Meet de afstand tussen de strepen op.
  5. Schrijf de gemeten maat op.

Aan de hand van de maten en onderstaande tabel kun je nu de schoenmaat op zoeken. Let op, gebruik hierbij wel de langste lengtes die je hebt opgemeten. Zo voorkom je dat de schoenen toch te krap zullen gaan zitten.

Lengte van de voet in millimetersPassende schoenmaat
231 – 237 mm36
238 – 243 mm37
244 – 251 mm38
252 – 258 mm39
259 – 265 mm40
266 – 271 mm41
272 – 277 mm42
278 – 283 mm43
284 – 289 mm44
290 – 295 mm45
296 – 305 mm46
306 – 309 mm47
310 – 314 mm48
315 – 320 mm49

Speciale werkschoenen voor smalle & kleine voeten

Als je kleine voeten hebt is het vaak lastig om geschikte schoenen te vinden. Bij dagelijkse schoenen kun je wellicht kijken tussen de kindermaten, maar voor werkschoenen bestaan er geen kindermaten. Kinderen horen niet te werken en daarom zijn er ook geen werkschoenen in kindermaten. De kleinste maat die wij verkopen is maat 35. Je kunt hierbij kiezen uit:

  • nette werkschoenen
  • casual werkschoenen
  • sportieve werkschoenen
  • hoge en lage modellen
  • instappers en ook werklaarzen

Zijn er ook werkschoenen speciaal voor grote maten?

Als je een grote maat draagt, is het vaak ook lastig om werkschoenen te vinden in de juiste maat. Wij hebben werkschoenen in ons assortiment die gaan tot maat 50. Je hebt dan de keuze uit:

  • sportieve werkschoenen
  • stoere werkschoenen
  • hoge werkschoenen
  • lage werkschoenen
  • instappers
  • nette werkschoen
  • werklaarzen

Werkschoenen speciaal voor brede voeten om letsel te voorkomen

Als je brede voeten hebt is het moeilijk om passende werkschoenen te vinden. Werkschoenen voelen dan al snel te krap aan, waardoor sommige mensen expres een maat groter bestellen. Gelukkig zijn er ook werkschoenen met een grote breedtemaat. Als je dan bijvoorbeeld maat 42 bestelt dan krijg je een breedtemaat van maat 43. Ook komt het voor dat sommige merken breder vallen dan normaal. Dit staat dan vermeldt bij de productomschrijving, lees deze dus ook goed door.