De juiste werkkleding voor in de bouw

Werkkleding voor in de bouwsector moet bescherming bieden tegen scheuren en slijtage. Ook moet de werkkleding voldoende bewegingsvrijheid bieden, goed ademen en tegelijkertijd ook nog goede bescherming bieden tegen regen en kou.

Wat is belangrijk voor werkkleding in de bouw?

Werkkleding voor in de bouwsector moet voldoen aan verschillende eisen om goed aan te sluiten op de werk en weersomstandigheden. Zo moet de werkkleding:

  • Duurzaam zijn, kies voor een sterke stof om de werkkleding langer te kunnen dragen.
  • Goed op het lichaam aansluiten, zo zorg je voor een goede bewegingsvrijheid.
  • Opvallend zijn, voor de veiligheid op de werkvloer is het belangrijk dat de werkkleding opvalt.
  • Wasbaar zijn, de werkkleding kan snel vies worden, dan is het prettig dat het ook weer goed gewassen kan worden.

wat zijn handige extra voorzieningen?

Werkbroeken en jassen zijn vaak voorzien van veel zakken. Kleinere gereedschappen, schroeven en ander werkmateriaal kunnen hier gemakkelijk worden opgeborgen. Als alternatief kan een aparte gereedschapsriem worden gebruikt. Afhankelijk van het gebied waarvoor de werkkleding nodig is, zijn andere extra voorzieningen ook nuttig, zoals bijzonder versterkte weefsels of snij en hittebestendige materialen.

Voordelen bij de aanschaf van goede werkkleding

Het aanschaffen van goede werkkledingis vooral belangrijk voor de veiligheid. Kleding die is aangepast aan de werkomgeving is zeer nuttig bij het voorkomen van ongevallen. Heldere en levendige kleuren, een goede pasvorm en naleving van de algemene veiligheidsnormen voor werkkleding zijn van essentieel belang, zeker in de bouwsector. Bekijk hier ons gehele assortiment aan werkkleding.