Hoe belangrijk zijn Werksokken?

Werksokken zijn erg belangrijk en nu vraag je je af maar sokken zijn toch sokken? In dit artikel leggen wij uit wat het verschil is tussen een reguliere sokken en een werksokken.

Werksokken zijn over het algemeen van betere kwaliteit dan de reguliere sokken. Werksokken zijn de beschermlaag tussen je huid en de werkschoenen. Deze beschermlaag beschermt je voeten. Ook zorgt dit ervoor dat je comfortabeler kunt lopen. Vaak zijn werksokken extra verstevigd op bepaalde plekken, zoals de bal van de voet en de hiel.  Werksokken zijn ook ontworpen om warmte vast te houden of af te voeren. Ook zijn er werksokken die ademen om het risico op blaren en irritatie te voorkomen.

Wij hebben diverse materialen voor werksokken, namelijk:

  • Katoen
  • Wol
  • Polyester
  • Bamboe
  • Combinatie van materialen

Katoen
De meeste werksokken zijn gemaakt van katoen, wat extra slijtvast is. Zelfs na meerdere wasbeurten zal het katoen niet van kleur veranderen. Zoals het algemeen bekend is, kan dit materiaal goed water opnemen, maar is het ook ademend waardoor je minder last hebt van zweet voeten.

Wol
Wol zorgt van nature voor veel isolatie en is aangenaam warm. Dit is vooral aangenaam in de winter. Wollen sokken zijn voornamelijk gemaakt van wol gecombineerd met andere materialen.

Polyester
Werksokken van polyester behouden hun vorm, maar nemen nauwelijks vocht op. Het is geen probleem om polyester te combineren met wol of katoen. Combineer dan de beste eigenschappen.

Bamboe
Bamboe is vocht absorberend, antibacterieel en voelt erg zacht. Dat zorgt voor extra comfort.

Combinatie van materialen
Veruit de meeste sokken zijn gemaakt van een combinatie van materialen, zoals katoen en wol, of katoen en polyester.

Bekijk hier alle werksokken van WerkschoenenWinkel.NL