Hoe kies je de beste werkschoenen voor mensen die vaak op ongelijke ondergronden werken?

Als je vaak op ongelijke ondergronden werkt, is het essentieel om de juiste werkschoenen te dragen. Het kiezen van de beste werkschoenen kan echter een uitdaging zijn, omdat je rekening moet houden met verschillende factoren, zoals veiligheid, comfort, duurzaamheid en grip op verschillende ondergronden. In deze blog gaan we in op hoe je de beste werkschoenen kunt kiezen voor mensen die vaak op ongelijke ondergronden werken. We zullen enkele belangrijke overwegingen bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en jezelf kunt beschermen tegen letsel op het werk.

Waarom is het kiezen van de juiste werkschoenen zo belangrijk?

Als je vaak op ongelijke ondergronden werkt, kan het dragen van de verkeerde werkschoenen ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid en veiligheid. Zo kunnen schoenen zonder antislipzolen of met weinig grip leiden tot uitglijden en vallen, terwijl schoenen zonder beschermende neus of zool je voeten kunnen blootstellen aan scherpe voorwerpen en andere gevaren op de werkplek. Bovendien kunnen werkschoenen die niet goed passen of geen voldoende ondersteuning bieden, resulteren in voet- en beenpijn, vermoeidheid en andere aandoeningen op de lange termijn.

Wat hebben werkschoenen voor werk op ongelijke ondergronden nodig?

Als je vaak op ongelijke ondergronden werkt, moet je bij het kiezen van werkschoenen rekening houden met een aantal belangrijke factoren. Hieronder volgen enkele tips om de beste werkschoenen te kiezen:

  1. Zorg voor een goede pasvorm: Kies schoenen die goed passen en voldoende ondersteuning bieden aan je voeten. Dit voorkomt vermoeidheid en vermindert de kans op blessures.
  2. Kies voor antislipzolen: Kies werkschoenen met antislipzolen of met veel grip op verschillende ondergronden. Dit vermindert de kans op uitglijden en vallen op gladde en ongelijke ondergronden.
  3. Overweeg de hoogte van de schoenen: Schoenen met een hogere enkel bieden extra bescherming en ondersteuning bij het lopen op oneffen terrein.
  4. Kies voor bescherming van de neus en zool: Werk je in een omgeving met scherpe voorwerpen of waar er kans is op vallende objecten? Kies dan voor werkschoenen met een beschermende neus en zool.
  5. Kies voor ademende materialen: Als je langere tijd op je voeten staat, kunnen ademende materialen zoals mesh zorgen voor extra comfort en vermindering van zweetvoeten.

Door deze factoren in overweging te nemen en te investeren in kwalitatieve werkschoenen, kun je jezelf beschermen tegen letsel en ongelukken op de werkplek.

Wat zijn de top 3 werkschoenen voor werkzaamheden op oneffen terreinen?

Dit zijn 3 goede werkschoenen die geschikt zijn voor werk op ongelijke ondergronden:

  1. Base K-Road High; Deze werkschoenen zorgen voor minder vermoeide voeten vanwege de flexibiliteit, het lichte gewicht en het uitstekende loopcomfort. De werkschoen is SRC genormeerd, wat inhoudt dat de werkschoenen de hoogste antislip norm heeft. De binnenvoering heeft een antibacteriƫle werking met de ademende Smelltop 100%. De werkschoenen zijn isolerend, met een koude- en warmteisolatie. De veiligheidsneus is gemaakt van aluminium, wat een sterk en licht materiaal is.
    Voordelen:
  • Ademende werkschoenen
  • Lichtgewicht
  • Antistatisch
  • Hoog loopcomfort
  • Verwisselbare inlegzool

2. Sixton Forza High; Deze hoge werkschoen heeft een Dynamic HC Controle. Je profiteert hierdoor van een hielsversteviging met extra hielpolstering. De binnenvoering is voorzien van een 3D Green Air. Dit houdt dat er een goede ventilatie is bij de voeten. De demping van de zool is optimaal en schokken worden goed geabsorbeerd. De werkschoenen hebben een SRC antislip normering voor goede grip. De werkschoen is metaalvrij en ook diervriendelijk, er zijn dus geen dierlijke materialen gebruikt.
Voordelen

  • Goede grip en is schokdempend
  • Antistatisch
  • Vuil- en waterafstotend
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Lichtgewicht
  • Metaalvrij
  • Extra breed
  • Vegan

3. Sixton Corvara; Dit hoge model met een stevige overneus is licht van gewicht en zeer flexibel. Het bovendeel van de werkschoenen is van nubuckleder en is waterafstotend. Dit in combinatie met de composiet neus en kevlar zool zorgt voor een S3 genormering. Het Dynamic Control Systeem aan de achterzijde biedt extra stevigheid en bescherming rondom de enkels. De slijtvaste loopzool is antislip (SRC), antistatisch en schokabsorberend. De inlegzool is anatomisch en de ondersteuning bij de hiel zorgt voor optimaal loopcomfort en stabiliteit. 
Voordelen

  • Antistatisch en schokabsorberend
  • Breed inzetbaar
  • Waterdicht
  • Goede vochtafvoer
  • Stevigheid en bescherming
  • Optimaal loopconfort