Hoe kun je werkschoenen waterdicht maken?

Dunlop werklaars

Niemand houdt van natte voeten, maar toch kan het wel eens voorkomen dat u in de regen loopt en dan heeft u een grote kans op natte voeten. Er zijn veel waterbestendige werkschoenen en soms zelfs wel waterdichte werkschoenen, maar als u deze niet heeft kunt u dan werkschoenen alsnog waterdicht maken?

Wat is het verschil tussen waterbestendig en waterdichte werkschoenen?

De termen worden nog wel eens door elkaar gehaald. Waterbestendige werkschoenen zijn bestendig tegen water in de vorm van regendruppels of spetters. Uw voeten blijven droog en uw schoenen zal dezelfde kwaliteit behouden. Waterdichte werkschoenen gaan een stapje verder. Waterdichte werkschoenen zorgen dat er absoluut geen water kan binnendringen als u bijvoorbeeld in een plas staat.

Kun je werkschoenen waterdicht maken?

  1. U kunt werkschoenen niet waterdicht maken, maar wel waterbestendig. Dit kunt u doen met een impregneerspray. Deze spray zorgt ervoor dat de werkschoenen water- en vuilafstotende worden.
  2. U kunt dit het beste doen als de schoenen nieuw zijn. Spuit de schoenen in op een afstand van circa 20 cm en laat de schoenen dan 30 minuten drogen.
  3. Herhaal deze stap dan nog eens maar laat de veiligheidsschoenen 24 uur drogen voordat u ze aantrekt.

Hoe vaak schoenen waterdicht maken met spray?

Hoe vaak u opnieuw moet gaan insprayen is afhankelijk van verschillende  factoren:

  • Het weer
  • Hoe vaak draagt u de schoenen
  • Wat is het materiaal van de schoenen
  • Hoe vaak zijn ze nat of vuil geworden.etc.

Bij normaal gebruik raden wij aan de werkschoenen ongeveer eens in de 3 maanden te behandelen. U dient de schoenen dan eerst goed schoon te maken. Zijn uw schoenen gemaakt met een ‘open’ structuur, zoals suède of canvas, dan kunt u beter iedere 2 maanden aanhouden. U kunt zelf gemakkelijk zien wanneer de schoenen toe zijn aan vervangen: zodra druppels niet meer van het oppervlak ‘parelt’ moet u de behandeling weer herhalen.

Beste oplossing: waterdichte werkschoenen

Heeft u geen zin om iedere keer te sprayen? Kies dan gelijk voor waterdichte werkschoenen. Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen die waterdicht zijn en toch ademen.

waterdichte werkschoen