Kan werkkleding helpen tegen een hoge energierekening?

Een koude werkplek is natuurlijk erg vervelend. Maar in deze uitzonderlijke situatie waar de gas- en energieprijzen zo hoog zijn, wat kunt u van uw werkgever verwachten? van energie- en gasprijzen ontstaat een geheel nieuwe situatie. Maar helaas kan de verwarmingsknop niet meer zo gemakkelijk draaien als thuis. We moeten dus samen alternatieve manieren vinden om warm en comfortabel te kunnen werken. Als u buiten werkt, bent u gewend om in de kou te werken en weet u hoe u het beste met de kou kunt omgaan. Op veel binnen werkplaatsen zal de komende winter echter een beetje koud zijn. 

Kort de zakelijke voordelen:

  • De verwarming hoeft niet omhoog (wat voor een flinke besparing zorgt)
  • Minder snel ziekteverzuim.
  • Verhoogt de productiviteit van de werknemers.
  • Werknemers blijven tevreden.
  • Een kleine investering voor wat het kan besparen. 

5 kledingtips voor tegen de kou deze winter:

  1. Werkhandschoenen: Handen zijn een van de belangrijkste delen van het lichaam waarmee we werken. Warm blijven tijdens het werk is helemaal niet belangrijk. Thermische handschoenen bevatten een speciale voering om je handen warm te houden in de kou.
  2. Werkjassen softshell: Vind je het makkelijker om iets over je werkkleding te dragen, dan is softshell wel zo praktisch! Het is prima om er een shirt onder te dragen. Een ander voordeel van het dragen van een softshell is dat deze dankzij de ritssluiting snel aan- en uitgetrokken kan worden.
  3. Thermobroeken: Thermobroeken houdt je lichaam warm en ademend vermogen zorgt ervoor dat transpiratievocht kan ontsnappen. Thermokleding is dun en kan discreet onder je gewone werkkleding gedragen worden. Je lichaamswarmte wordt zoveel mogelijk vastgehouden door kleding die warmte vasthoudt zonder dat je allerlei kleding hoeft te dragen
  4. Bodywarmers: Bodywarmers kunnen eigenlijk het hele jaar door gedragen worden, maar vooral in de herfst zijn ze populair. Afhankelijk van de temperatuur kun je een warm shirt, trui of vest onder een blazer dragen. Je bovenlichaam blijft warm en zelfs met laagjes kleding kun je je armen nog vrij bewegen. Het ideale mouwloze vest voor deze periode is de softshell variant. Dit type is dun en ademend maar zorgt er wel voor dat je lichaamswarmte behouden blijft.
  5. Werk sweaters: Een andere manier om jezelf warm te houden is natuurlijk het dragen van een werk sweater. Een werktrui moet natuurlijk comfortabel zitten en je warm houden tijdens het werk. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan zakelijke vesten; zoals truien met ronde hals, pullovers of hoodies.