Kunnen werkschoenen helpen bij het voorkomen van rugklachten? 4 tips

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij werknemers die langdurig staand of lopend werk verrichten. Het dragen van de juiste werkschoenen kan helpen bij het voorkomen van rugklachten en andere lichamelijke klachten. In deze tekst bekijken we de manieren waarop werkschoenen kunnen bijdragen aan het verminderen van rugklachten.

1. Goede ondersteuning in werkschoenen

Werkschoenen bieden de juiste ondersteuning aan de voeten, waardoor de druk op de rug wordt verminderd. Dit is met name belangrijk voor werknemers die langdurig staand of lopend werk verrichten. De juiste ondersteuning zorgt voor een betere lichaamshouding en een vermindering van spanning op de rugspieren.

2. Een hoge schokabsorptie

Werkschoenen met schokabsorberende zolen kunnen de impact van harde ondergronden op de rug verminderen. Dit is vooral van belang voor werknemers die werken op betonnen vloeren of andere harde ondergronden. Een goede schokabsorptie in de werkschoenen zorgt voor minder druk op de rug en kan zo rugklachten helpen voorkomen.

3. Antislipzolen bij gladde werkvloeren

Werkschoenen met antislipzolen zorgen voor een betere grip en verminderen het risico op uitglijden en valpartijen die rugklachten kunnen veroorzaken. Het is van belang dat werknemers op hun werkplek veilig kunnen werken en dat ze niet het risico lopen op blessures door uitglijden of vallen. Antislipzolen kunnen daarbij helpen.

4. Kies werkschoenen met een hoog draagcomfort

Het dragen van comfortabele werkschoenen kan de algehele fysieke belasting verminderen en bijdragen aan het voorkomen van rugklachten. Werken met oncomfortabele schoenen kan leiden tot vermoeidheid, pijn en zelfs blessures. Comfortabele werkschoenen daarentegen zorgen voor minder belasting op de rug en kunnen zo bijdragen aan het voorkomen van rugklachten.

Samengevat: wat is belangrijk bij het voorkomen van rugklachten?

Het dragen van de juiste werkschoenen kan bijdragen aan het voorkomen van rugklachten bij werknemers die langdurig staand of lopend werk verrichten. Het is daarom belangrijk om werkschoenen te kiezen die voldoende ondersteuning, schokabsorptie, antislipzolen en comfort bieden. Op die manier kan het risico op rugklachten aanzienlijk verminderd worden en kunnen werknemers veilig en gezond hun werk blijven doen.

  • Werkschoenen voor als je vaak bukt: Lage Sneaker Werkschoen Elten Runaway – Deze zakelijke schoenen zijn stevige en duurzame schoenen gemaakt van rund- en nubuckleer. Werkschoenen zijn bestand tegen vuil en water en hebben dus ook de S3-norm gekregen.
  • Werkschoenen voor veel lopen: Grisport Sportschoen Laag Pro Dyno – Deze lichtgewicht BOA werkschoenen van Grisport hebben geen veters maar gebruiken het BOA sluitsysteem voor snel en gemakkelijk aantrekken en zijn gemaakt voor werknemers die veel moeten lopen op een dag.