Risicobeoordeling werkschoenen: Waar hou ik rekening mee als werkgever?

Werkschoenen richtlijnen

Een doordachte risicobeoordeling is cruciaal voor een veilige werkomgeving. Hier volgen beknopte richtlijnen voor werkgevers bij het integreren van werkschoenen in het risicobeoordelingsproces:

  1. Identificeer werkgerelateerde risico’s: Analyseer de specifieke risico’s binnen jouw werkomgeving, zoals vallende voorwerpen, elektrische gevaren of gladde oppervlakken.
  2. Kies geschikte werkschoenen: Selecteer werkschoenen die voldoen aan de specifieke risico’s. Denk aan veiligheidsneuzen, antislipzolen of elektrische isolatie, afhankelijk van de behoeften.
  3. Betrek werknemers bij de beoordeling: Luister naar de ervaringen en behoeften van werknemers om passende werkschoenen te selecteren die comfortabel en effectief zijn.
  4. Onderhoud en inspectie: Implementeer regelmatige inspecties van werkschoenen en zorg voor onderhoud om ervoor te zorgen dat ze in optimale staat blijven.
  5. Educatie en training: Verstrek training aan werknemers over het belang van het juiste gebruik van werkschoenen en hoe ze bijdragen aan hun veiligheid.