Stijlvol en veilig: ontdek de top 6 beste dames werkschoenen van 2023

Ontdek de perfecte combinatie van stijl en veiligheid met onze selectie van de top 6 beste dames werkschoenen van 2023. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van werkende vrouwen te voldoen, zonder concessies te doen aan comfort, bescherming en esthetiek. Denk aan stijlvolle werkschoenen met eigenschappen zoals legering teenbescherming, antislipzolen, ademend vermogen en schokabsorptie. Of je nu op zoek bent naar een sportief ontwerp, een lichtgewicht constructie of een schoen met een stalen neus, deze selectie biedt je de beste opties voor een zelfverzekerde en comfortabele werkdag.

Wanneer is het belangrijk te kiezen voor een lichte dameswerkschoen?

Voor beroepen waar veel gelopen wordt, speelt het loopcomfort een grote rol in de juiste schoenkeuze. In dit geval kun je het best gaan voor een lichtgewicht werkschoen. Hierdoor worden jouw benen en voeten minder snel moe. Bij werkzaamheden in de zorg, horeca en als beveiliger of politie zijn lichte schoenen echt een must have.

De last van zware schoenen zorgt voor een groter risico op blessures. Daarnaast wordt je veel sneller vermoeid door de hele dag op zware schoenen te lopen. Vermoeidheid zorgt ervoor dat je minder alert bent en dat je reflexen minder snel werken. Een voorwerp op de grond kan je enkel verzwikken, een gladde vloer kan ervoor zorgen dat je valt. Spier- en skeletaandoeningen komen dan ook vaker voor bij het dragen van zware veiligheidsschoenen. De lichtheid van veiligheidsschoenen staat dus centraal voor de bescherming van jou gezondheid.

Wat zijn de populairste werkschoenen onder dames?

S3 werkschoenen vallen onder de meest populaire werkschoenen voor dames. Dit komt omdat de S3 dames werkschoenen de meest veilige werkschoenen zijn die beschikbaar worden gesteld. S3 is een veiligheidsnorm. Deze norm houdt in dat S3 dameswerkschoenen:

  • Antistatisch zijn
  • Een gesloten hiel en schokabsorberende hak hebben
  • Gemaakt zijn met vocht en vuilafstotend bovenmateriaal
  • Voorzien zijn van anti-perforatiezool

Ook is het belangrijk dat de werkschoenen lichtgewicht zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat er makkelijker op de werkschoenen gelopen kan worden. Dit is zodat snel vermoeide voeten, voet pijn en uiteindelijk ook rug en nek pijn voorkomen kan worden.

De top 6 dameswerkschoenen voor 2023

Veiligheid op de werkvloer is van uiterst belang. Goede werkschoenen zijn daar een essentieel onderdeel in. Het is wel belangrijk dat de werkschoenen naast de benodigde veiligheid ook een goede pasvorm hebben. Het kiezen van de juiste werkschoen voor dames is dus erg belangrijk. Dit zijn onze top 6 best verkochte dames werkschoenen.

1. Steel Blue Southern Cross S3

De Steel Blue Southern Cross Dames Werkschoen heeft een slijtvaste loopzool van nitrilrubber. Deze zool heeft een SRC-normering met uitstekende grip, hittebestendigheid tot 300°C contactwarmte en loopgemak. Dit komt door de Tri-Sole Comfort Technology die door alle lagen van de zool dringt. Deze technologie zorgt voor een goede schokabsorptie. Daarbij heeft de werkschoen een speciale Schacht, die zorgt voor versteviging. De neusbescherming is van polyurethaan voor extra bescherming en voorkomt slijtage. De speciale binnevoering zorgt voor een goede zweetafvoer en maakt de schoen ademend. Zo blijven de voeten langer fris.

2.       Grisport S3 Hoge Veiligheidsschoenen

De Comfortabele S3 Veiligheidsschoenen van Grisport zijn stevige, hoge werkschoenen die binnen de S3 normering vallen. Deze werkschoen heeft een zeer goed loopcomfort. De bovenzijde is gemaakt van ademend volnerfleder en baarbij heeft de schoen een hoge vochtafvoering door de cambrelle voering. Het loopcomfort wordt verhoogd door het hiel support systeem van Grisport en door de anatomisch gevormde inlegzool. De loopzool zorgt niet alleen voor extra grip en antislip SRC, maar is ook antistatisch, schokdempend en hittebestendig tot een contactwarmte van 300 graden Celsius. De overneus beschermt de veiligheidsschoen bij geknield werk.

3.       Safety Jogger Rihanna S3

Op zoek naar hippe en sportieve dameswerkschoenen? Dan zijn de Dames werkschoenen Safety Jogger Rihanna een goede keuze. Naast het hippe design zijn deze dames veiligheidsschoenen S3 genormeerd en voorzien van een stalen veiligheidsneus en kevlar tussenzool.

De zwarte upper met paarse details is gemaakt van nubuckleer en is vuil- en waterafstotend. De rubberen SRC antislip loopzool geeft goede grip en demping. De anatomisch gevormde inlegzool is uitneembaar en de ademende mesh voering zorgt voor frisse voeten. Door het lichte gewicht van deze werkschoen raken jouw benen en voeten minder snel vermoeid na een hele dag zwaar werken.

4.       Safety Jogger Beyonce S3 

Ook deze werkschoenen hebben een hippe en sportieve uitstraling. Naast het hippe design zijn deze dames veiligheidsschoenen S3 gekwalificeerd dankzij de stalen veiligheidsneus en de kevlar tussenzool.

De zwarte upper is gemaakt van nubuckleer en is vuil- en waterafstotend. De rubberen loopzool geeft goede grip en demping en is bovendien SRC antislip genormeerd. De uitneembare inlegzool is anatomisch gevormd. En ook deze werkschoenen zijn lichtgewicht, waardoor de benen en voeten minder snel vermoeid raken tijdens het dragen van de werkschoenen.

5.       Grisport Cross Safety Serena S3 

De Grisport Cross Safety Serena zijn sportieve, lichtgewicht dameswerkschoenen. De safety sneakers voldoen aan de S3 veiligheidsklasse en zijn zwart met grijs van kleur. Met een fiberglas veiligheidsneus, een kevlar veiligheidszool weegt deze werkschoen slechts 486 gram.

De veiligheidsschoen kent veel ademende eigenschappen. Dit maakt de schoen erg comfortable om te dragen. De binnenvoering is warmte isolerend en bestaat uit ademende cambrelle. Deze voering reguliert de temperatuur van jouw voeten. De flexibele PU/rubberen zool geeft een goede grip en is hittebestendig. De werkschoenen zijn vuil- en waterafstotend en slijtvast.

6.       Safety Jogger Organisch S1P 

De Safety Jogger Organic zijn sportieve en elegante veiligheidsschoenen. De schoen is volledig grijs van kleur en heeft een laag sneaker model. De S1P genormeerde werkschoen heeft een stalen veiligheidsneus en een zool die de voeten optimaal beschermen. De ademende upper van nubuckleer en de ademende binnevoering zorgen voor goede ventilatie. Dit zorgt voor frisse voeten gedurende de werkdag.

Is mijn schoenmaat ook de juiste maat voor mijn werkschoenen?

Niet alle werkschoenen houden dezelfde schoenmaten aan, dit zul je ook wel merken met dagelijkse schoenen. Je kunt opmeten hoe lang jouw schoen is. Dan kun je kijken welke schoenmaat hoort bij het aantal cm in onderstaande tabel.

Om de schoen op te meten:

  1. Leg een A4 papier op de grond en hou een potlood bij de hand.
  2. Ga op goed rechtop het papier staan en verdeel het lichaamsgewicht gelijkmatig over beide benen.
  3. Zet een streep bij de hiel en bij het verst uitstekende deel van de voeten. Meestal is dit bij de grote tenen.
  4. Meet de afstand tussen de strepen op.
  5. Schrijf de gemeten maat op.

Aan de hand van de maten en onderstaande tabel kun je nu de schoenmaat op zoeken. Let op, gebruik hierbij wel de langste lengtes die je hebt opgemeten. Zo voorkom je dat de schoenen toch te krap zullen gaan zitten.

Lengte van de voet in millimetersPassende schoenmaat
231 – 237 mm36
238 – 243 mm37
244 – 251 mm38
252 – 258 mm39
259 – 265 mm40
266 – 271 mm41
272 – 277 mm42
278 – 283 mm43
284 – 289 mm44
290 – 295 mm45
296 – 305 mm46
306 – 309 mm47
310 – 314 mm48
315 – 320 mm49