Top 10 beste heren werkschoenen

heren werkschoenen

Wat zijn de beste werkschoenen voor mannen? Waar moet ik op letten? Is er een verschil tussen heren- en dameswerkschoenen? En nog veel meer. Bekijk hieronder onze top 10 beste herenwerkschoenen die te koop zijn in onze werkschoenenwinkel.

Wat zijn heren werkschoenen?

Herenwerkschoenen zijn veiligheidsschoen speciaal gemaakt voor mannen. De meeste werkschoenen zijn uniseks en dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een mannenvoet verschilt met een vrouwenvoet meestal qua vorm en maat. Kenmerken van een heren werkschoen zijn als volgt:

 • Beschikbaar in grotere maten
 • Bredere pasvorm
 • Hogere wreef
 • Veiligheidskenmerken zoals een veiligheidsneus en –zool.

Een veiligheidsschoen wordt voorzien van verschillende soorten veiligheidskenmerken.

heren werkschoenen

Wat is het verschil tussen heren- en dameswerkschoenen?

Een werkschoen wordt voorzien van verschillende soorten veiligheidskenmerken. Een herenwerkschoen met een S3 veiligheidskenmerk is even veilig als een S3-herenwerkschoen. Lees hieronder wat precies de verschillen zijn.

 • Pasvorm

Mannen hebben vaak een hogere wreef dan vrouwen. De pasvorm voor herenwerkschoenen heeft meestal meer ruimte voor de wreef. Als u last heeft van een hoge wreef dan kunt u ervoor kiezen om veiligheidsschoenen met klittenbandsluiting te dragen. Het klittenband zorgt er makkelijk voor dat u de schoen minder strak kan maken.

 • De maat

De gemiddelde schoenmaat van mannen is groter dan de gemiddelde damesmaat. Voor mannen met een grote maat is het vaak lastig om werkschoenen te vinden. Bij werkschoenenwinkel zijn er veiligheidsschoenen tot en met maat 50. Grotere werkschoenen hebben wij niet in het assortiment.

 • De breedte

Mannenvoeten zijn over het algemeen breder dan vrouwenvoeten. Werkschoenen speciaal voor mannen zijn over het algemeen breder dan een uniseks- of dameswerkschoen. Sommige mannenwerkschoen zijn voorzien van een XD maat. Als u maat 44 heeft als schoenmaat, dan krijgt u de breedte van maat 45.

 • Uiterlijk

Werkschoenen moeten veilig zijn, maar dat betekent niet dat ze er niet mooi uit hoeven te zien. Steeds meer zijn er werkschoenen die je ook met gemak na werktijd kunt dragen. De werkschoenen kunnen casual en sportief zijn, maar ook een nette of een stoere uitstraling hebben. Dameswerkschoenen ogen wat smaller en hierbij wordt er gebruikt gemaakt van vrolijke kleuren zoals roze of paars.

 

Soorten herenwerkschoenen

Er zijn verschillende soorten werkschoenen speciaal voor mannen, namelijk:

 • Nette herenwerkschoenen

Onder nette herenwerkschoenen worden werkschoen bedoelt die u makkelijk onder een pak kunt dragen. De werkschoenen zijn bedoelt voor mensen met een kantoorbaan die een pak of pantalon dragen. De gebruikelijke werkschoen past daar niet onder. De nette werkschoenen voldoen aan de S3-normering en zijn gemaakt van zwart leder. De schoenen passen bij verschillende kleuren broeken.

 

 • Sportieve werkschoenen voor mannen

Sportieve werkschoenen voor mannen zien eruit als sneakers, maar voldoen dan wel aan de veiligheidskenmerken. De werkschoenen staan er om bekend lekker te lopen, vaak door de dikkere loopzool. De veiligheidssneakers zijn er in verschillende kleuren en zien er zo cool uit dat u ze makkelijk na werktijd kunt dragen. Sportieve werkschoenen zijn er in lage en hoge modellen.

 

 • Casual herenwerkschoenen

Casual werkschoenen voor mannen zien er niet uit als sneakers, maar voldoen dan wel aan de veiligheidskenmerken. De werkschoenen staan er om bekend lekker te lopen, vaak door de dikkere loopzool. De veiligheidssneakers zijn er in verschillende kleuren en zien er zo cool uit dat u ze makkelijk na werktijd kunt dragen. Sportieve werkschoenen zijn er in lage en hoge modellen.

 

 • Stoere werkschoenen voor mannen

Stoere werkschoen. Welke man wilt dat nou niet? De werkschoenen zorgen voor stevigheid en stabiliteit. De veiligheidsschoenen hebben vaak een hoog model en zijn voorzien van een vetersluiting. Er zijn zelfs modellen die lijken op de hipper en stoere Timberlands, namelijk de Blackstone werkschoenen

Werkschoen heren

Top 10 beste heren werkschoenen

Let op: de schoenen staan niet in volgorde (allerbeste, beste etc). Dit is onze top tien beste werkschoenen voor dames.

 1. Blackstone 520 werkschoen

 

 1. Emma Ringo
 2. Bata bickz 732
 3. Python Barcelona
 4. Safety Jogger Worker
 5. Safety Jogger Dakar
 6. No risk jumper
 7. Safety Jogger Speedy
 8. Grisport 803
 9. Safety Jogger Ultima

Uitgelicht (tip): Blackstone 520

 • S3 veiligheidsnormering
 • Stalen veiligheidsneus en tussenzool
 • Volnerf leder
 • Volnerf rundleder
 • Cambrelle (ademende) voering
 • Beschikbaar in de maten 40 t/m 50
 • Buitenzool gemakkelijk te vervangen voor lange levensduur

heren werkschoen