Top 4 werkschoenen om je eigen tuin te verbouwen

geen werkschoenen bij tuinieren

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt als je je eigen tuin gaat verbouwen, zijn goede werkschoenen. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen om je voeten te beschermen tegen de vele risico’s die je tegenkomt tijdens het tuinieren, zoals scherpe voorwerpen, slipgevaar en het werken in natte omstandigheden. Hieronder geven we enkele tips voor het kiezen van de juiste werkschoenen voor tuinieren.

Waar moet een werkschoenen voldoen als je jouw tuin gaat verbouwen?

Als eerste is het belangrijk om te kiezen voor een schoen met een goede grip. Tijdens het tuinieren kom je vaak op oneffen terrein en in natte omstandigheden, dus een schoen met een slip vaste zool is een must. Kies voor een zool met profiel die bieden extra grip op gladde of modderige oppervlakken.

Ook is het belangrijk om te kiezen voor een schoen met een stevige hiel en neus. Dit biedt bescherming tegen scherpe voorwerpen, zoals stenen en takken, die je tijdens het tuinieren tegenkomt. Schoenen met een stevige hiel en neus beschermen je voeten tegen verwondingen en helpen ook om uitglijden te voorkomen.

Als laatste is het belangrijk om te kiezen voor een werkschoen met een goede pasvorm. Tuinieren vereist veel beweging, dus een werkschoen die knelt of te strak zit, kan leiden tot vermoeide voeten en vervelende blaren. Kies voor een veiligheidsschoen met een brede pasvorm en een vetersluiting, zodat je de schoen aan kunt passen aan de vorm van je voeten.

1 Lage Werkschoen Albatros Tofane Black Metaalvrij S3

De sportieve werkschoenen hebben een sterke demping in de loopzool die energie bij het lopen weer teruggeeft aan de gebruiker. De zool is gemaakt van rubber en is enorm veerkrachtig en ook flexibel. ESD antistatisch en kan het contactwarmte tot 300 graden Celsius verdragen dankzij de HRO normering.

2 Vegan Sportieve Werkschoen Sixton Forza S3 Lichtgewicht

De Sixton Forza High S3 is een lage werkschoen en heeft Dynamic HC Control zool voor extra hielversteviging. Voor de voering is 3D green air gebruikt. Dit zorgt voor ventilatie onder de voeten. QES01 is een zeer gedempte inlegzool die op elk moment kan worden verwijderd. De zool heeft een optimale demping en vangt schokken goed op.

3 Zwarte Werkschoenen Sixton Badia Met Gevet Nubuckleder S3 SRC

Comfortabele werkschoenen Sixton S3 is een lichte werkschoen van het lage model. Het zwarte bovenmateriaal is vuil- en waterafstotend dankzij het ingevette nubuckleer. Een PU-neus beschermt de neus van de schoen, terwijl een composiet veiligheidsneus en Kevlar tussenzool je voeten beschermen in deze S3 gestandaardiseerde schoen.

4 Lage Werkschoenen Emma Andes S3 SRC Met Overneus

De Emma Andes S3 SRC veiligheidsschoen heeft een bovenwerk van geolied nubuckleer dat vuil en water afstoot. Sterke PU-slijtagebescherming beschermt tegen voortijdige slijtage. Erg handig bij knielend werk. De Hydro-Tec voering laat je voeten goed ademen en houdt geurtjes buiten de deur. De uitneembare binnenzool heeft een antibacteriële werking.