Top 5 best gewaardeerde werkschoenen voor in de bouw 2023

best gewaardeerde werkschoenen in de bouw

Goede bouw veiligheidsschoenen zijn een must. Op de bouwplaats wordt immers onder moeilijke omstandigheden hard gewerkt. Het is wettelijk verplicht om verschillende redenen beschermend schoeisel te dragen. Er zijn echter nog veel variaties mogelijk binnen het kader van de verschillen van werkschoeisel in de bouw. In deze blog willen we je uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van werkschoenen in de bouw en wat de top 5 best gewaardeerde werkschoenen voor dit jaar in de bouw zijn. 

Wat is een must aan werkschoenen voor in de bouw?

eisen aan veiligheidsschoenen

De eisen waaraan veiligheidsschoenen wettelijk moeten voldoen verschillen per type veiligheidsschoen. Veiligheidsklasse S3 is de klasse met werkschoenen die in de bouw vaak vereist zijn. Veiligheidsschoenen die voldoen aan de S3 norm hebben een:

  • veiligheidsneus
  • hak die energie moeten kunnen absorberen
  • een antislipprofiel 
  • een lekbestendige tussenzool 

De werkschoenen zijn ook minimaal een uur waterafstotend. 

1 Steel Blue Whyalla Claret Half Hoge S3 Werkschoen

Steel Blue Whyalla heeft de classificatie S3 en is gemaakt van volnerf leer dat is gewaxt voor uitstekende vuil- en waterbestendigheid. Bovendien wordt voor het naaien duurzame nylondraad gebruikt. Door de voering van Baltico-stof wordt zweet snel geabsorbeerd. Zo blijven je voeten langer fris.

2 Hoge Werkschoenen Mammoet Winch S3 Waterdicht

De Mammoet Winch S3 SRC werkschoenen hebben een volnerf leren bovenwerk en zijn voorzien van een Hdry membraan, het voordeel hiervan is dat deze werkschoen ten opzichte van andere membranen geen water kan opnemen door de toplaag. Hierdoor is de werkschoen licht en kan hij sneller drogen.

3 Steel Blue Parkes Hoge S3 Werkschoen Zipper (Top werkschoen)

De Steel Blue Parkes S3 werklaarzen zijn helemaal zwart met zwarte veters in 6 rijen gestrikt. Dit bovenwerk heeft een TPU-loopzool voor extra duurzaamheid. Deze zool is bestand tegen de meest voorkomende oliën en chemicaliën. Daarnaast is de zool hittebestendig tot 130°C. De zool heeft een SRC antislip profiel, wat slijtvast is.

4 Werkschoen Blackstone 520 Hoog S3

Blackstone 520 voldoet aan alle S3 veiligheidseisen en is voorzien van een stalen neus en stalen tussenzool. Deze stevige werklaarzen zijn gefabriceerd volgens het Good Year Welt-systeem. Dit betekent dat een bovenwerk van volnerf rundleer met een steek aan de zool is bevestigd. De buitenzool is dan nog steeds vervangbaar en daarmee kan de levensduur van de schoen aanzienlijk worden verlengd.

5 Steel Blue Southern Cross Zwarte Stevige Hoge S3 SRC Werkschoen

Geheel zwarte Steel Blue Southern Cross werkschoenen met zwarte veters gestrikt in 7 rijen. Deze premium schoen heeft een loopzool van nitril voor extra duurzaamheid. De zool is hittebestendig tot 300°C en de zool heeft een SRC antislip profiel, dat bestand is tegen slijtage.