Top 5 goede werkschoenen voor in het laboratorium

Of het nu gaat om wetenschappelijke, medische, chemische of farmaceutische doeleinden. Waar moet je op letten bij het kopen van werkschoenen? In het laboratorium heb je te maken met verschillende stoffen. Je analyseert stoffen, scheidt mengsels en werkt met chemicaliën of zelfs met giftige stoffen. Neem daarom voorzorgsmaatregelen met hygiënische kleding, schoeisel en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Waar moeten werkschoenen aan voldoen in het laboratorium? 

Hygiëne staat voorop in het laboratorium; Werkschoenen spelen hierin een belangrijke rol. De exacte kenmerken waaraan werkschoenen moeten voldoen, zijn afhankelijk van waar de laborant aan het werk is. Instappers komen veel voor in het laboratorium.

 • Instappers worden veel gebruikt in laboratoria, omdat ze vaak antibacteriële voeringen hebben en ook gemakkelijk schoon te maken zijn.
 • Laboratorium werkschoenen moeten een hoog draagcomfort hebben tijdens het staan ​​en veel lopen tijdens de werkdag.
 • Laboratoria hebben ook te maken met natte materialen en gladde vloeren. Daarom wordt een veiligheidsschoen met een hoge antislipnorm (SRC) aanbevolen.
 • Instappers zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, dus je kunt ze gemakkelijk verwisselen met je gewone schoenen bij het verlaten of binnenkomen van het lab.
 • Laboratorium apparatuur is meestal elektrisch geaard. Daarom raden we je aan om te zoeken naar een ESD-geclassificeerde werkschoen, omdat deze een lage weerstand heeft.
 • Het is belangrijk dat er geen bacteriën van buitenaf in het laboratorium komen. Zo moeten werkschoenen voor medisch laboranten ook erg hygiënisch zijn.

Wat maakt een werkschoen hygiënisch? 

 • Makkelijk schoon te maken
 • Antibacteriële voering
 • Wasbare inlegzool
 • Zelfreinigende zool
 • Wit

5 goede werkschoenen voor in het laboratorium

 1. Comfortabele Witte Instappers Zorg Sika S2 Lichtgewicht: De Zorg Sika S2 instappers zijn zeer comfortabele en lichtgewicht werkschoenen. Het zijn unieke instappers door de toepassing van technologieën, het best te zien in moderne klompen met uitstekend loopcomfort. Comfort, veiligheid en slijtvastheid zijn essentieel. Het bovenwerk van volnerfleer is gemakkelijk schoon te maken, zorgt voor een goede ventilatie en is bestand tegen verschillende chemicaliën, oliën en zouten. 
 2. Duurzame Witte Instapper Emma Metric S2 Veiligheidsschoenen: De Emma Metric S2 werkschoenen zijn witte lichtgewicht instappers met een laag profiel. Deze werkschoen heeft geen overneus en is S2 genormeerd. Deze office loafers zijn volledig wasbaar. Deze witte werkschoenen zijn gemaakt van water- en vuilafstotende microfiber en hebben een ademende en antibacteriële voering.
 3. Hoge Wasbare Werkschoenen Instapper Sixton Verona S2 SRC: Hygiënisch, wasbaar, lichtgewicht en gemakkelijk aan te trekken werkschoenen. Dit zijn de Sixton Verona instapper. Deze witte instapper is geclassificeerd als S2. Dit komt mede door de composiet neus en de ultieme antislip PU/PU buitenzool. De treden zijn goed afgesteld waardoor het loopcomfort van deze werkschoen erg hoog is.
 4. Wasbare Werkschoenen Sixton Bergamo Hoog S2 SRC: De Sixton Bergamo werkschoen is een mooie witte S2 werkschoen met een composiet neus. De schoen heeft een hoog profiel en is gemaakt van microfiber, een kunstleer dat zowel waterdicht als ademend is. De werkschoen is volledig metaalvrij en de buitenzool heeft SRC slipweerstand. 
 5. Safety Jogger Cortado Instapper met Stalen Neus SB SRC: Slip-on werklaarzen met stalen neus zijn allemaal wit met grijze binnen voering. Deze werklaarzen zijn gemakkelijk schoon te maken dankzij het volnerf leermateriaal en zijn daarom erg populair in de medische en voedingssector. De elastische achterkant zorgt voor een goede pasvorm.