Verleng de levensduur van je werkschoenen met professionele onderhoudsartikelen

Wil je de levensduur van je werkschoenen verlengen en ervoor zorgen dat ze altijd in topconditie zijn? Dan zijn professionele onderhoudsartikelen een absolute must! Goed onderhoud is essentieel om je werkschoenen te beschermen tegen slijtage, vuil en andere externe factoren die hun prestaties kunnen beïnvloeden. Met de juiste onderhoudsartikelen kun je de duurzaamheid en functionaliteit van je werkschoenen behouden, waardoor je niet alleen geld bespaart op de lange termijn, maar ook de veiligheid en het comfort van je voeten garandeert. Of je nu werkt in de bouw, de industrie, de zorg of een andere veeleisende sector, er zijn speciale producten beschikbaar voor verschillende materialen en toepassingen. Investeer in hoogwaardige onderhoudsartikelen en geef je werkschoenen de zorg die ze verdienen, zodat ze je optimaal kunnen ondersteunen op de werkvloer.

Verzorg je leder werkschoenen als een professional voor langste levensduur

Je werkschoenen verdienen de beste zorg om hun levensduur te verlengen en hun optimale prestaties te behouden. Een van de essentiële onderhoudsartikelen die je kunt gebruiken, is Rapide ledervet. Dit hoogwaardige product is speciaal ontworpen om lederen werkschoenen te voeden en te beschermen. Het ledervet dringt diep door in het leer, waardoor het soepel en veerkrachtig blijft, zelfs onder zware omstandigheden. Het voedt het leer intensief en voorkomt uitdroging en scheurtjes, waardoor de duurzaamheid van je werkschoenen wordt verhoogd. Bovendien biedt Rapide ledervet een effectieve bescherming tegen vocht en vuil, waardoor je schoenen er langer als nieuw uit blijven zien. Met Rapide ledervet geef je jouw werkschoenen de professionele verzorging die ze nodig hebben, zodat ze je altijd betrouwbaar ondersteunen op de werkvloer.

  •  Beschikbaar in zwart, bruin en blank
  •  Geurloos
  •  Waterafstotend
  •  Vuilafstotend
  •  Verlengt levensduur van werkschoenen
ledervet werkschoenen

Impregneer jouw werkschoenen

Impreneerspray bescherm je schoenen tegen vocht en vuil. Gebruik minstens 1 keer per maand en na elke reinigingsbeurt met een impregneerspray. Houdt de spuitbus op ongeveer 35 cm afstand van uw veiligheidsschoen, zodat je de drijfgassen zelf niet inademt. Let op: de impregnatie is pas na 24 uur volledig actief. Nogmaals: 2 werkschoenen tegelijkertijd gebruiken!

Verzorg werkschoenen minimaal 1x per maand voor langste levensduur

Water, gecombineerd met vuil, wast namelijk de conserverende substanties uit het leer, waardoor het broos wordt en gaat scheuren. Met ledervet kun je deze substanties in het leer terugbrengen. Ook als jouw werkschoenen niet vochtig of vuil zijn geworden moet u dit minimaal 1 keer per maand doen. Als je dit eenmaal doet, dan is het ook makkelijker om te onderhouden. Smeer of wrijf de crème in met een borstel of doek en laat de wax nog enige tijd inwerken.

Controleer regelmatig de inlegzolen voor een langdurig & hoog loopcomfort

Het is raadzaam om de zolen van je werkschoenen regelmatig te controleren. Een algemene richtlijn is om dit eens per maand te doen, maar het daadwerkelijke interval kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type werkomgeving en de intensiteit van het gebruik. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de zolen vaker te inspecteren. Om de voeten goed te verzorgen bij het dragen van werkschoenen is het namelijk belangrijk dat de zolen indien versleten op tijd vervangen worden. Zo kun je voetletsel voorkomen en blijven de schoenen langer comfortabel. Let bij het controleren op:

  • Slijtage: Controleer of er sprake is van overmatige slijtage van de zolen. Als de zolen glad of dun worden, is het tijd om ze te vervangen. Versleten zolen bieden minder grip en kunnen het risico op uitglijden vergroten.
  • Scheuren en loslatende delen: Let op scheuren, afbladderende delen of losse zolen. Dergelijke gebreken kunnen de structurele integriteit van de schoenen aantasten en moeten onmiddellijk worden aangepakt.
  • Ingewerkte voorwerpen: Controleer de zolen op ingebedde spijkers, scherpe voorwerpen of andere materialen die hun prestaties kunnen beïnvloeden. Verwijder dergelijke voorwerpen voorzichtig om schade aan de zolen te voorkomen.

Persoonlijk advies over onderhoudsartikelen

Voor alle afdelingen hebben we een match, maar we kunnen ons voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom voorzien wij u graag van persoonlijk advies via e-mail of telefoon. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!