Waarom kiezen voor stevige en robuuste werkschoenen?

robuuste werkschoenen

Een goede werkschoen beschermt niet alleen tegen scherpe nagels, oneffen oppervlakken en schokken van buitenaf. Dit moet het werk gemakkelijker maken en problemen op de lange termijn voorkomen. Het is belangrijk dat de binnenzool het gehele oppervlak van de schoen raakt. Het verdeelt het gewicht over de voet en geeft een ondersteunende functie en voorkomt beschadiging van spieren en botten. 

Daarom is het belangrijk om na te denken over wat je draagt, want je wilt lang en veilig  werken. S3 gecertificeerde werkschoenen zijn de meest gebruikte werkschoenen. Deze werkschoenen hebben een breed scala aan veiligheidsvoorzieningen. Dit houdt in dat de werkschoenen vuil- en waterafstotend zijn en  een veiligheidsneus en een veiligheidszool hebben.

Wat maakt een werkschoen stevig?

Sterke werkschoenen met een kruipneus beschermen niet alleen de voeten, maar slijten ook veel minder snel dankzij de extra versteviging aan de voorkant van de schoenen. 

Veelzijdige werkschoenen met kruipneus. Hoge schoenen zetten bijvoorbeeld meer kracht op de enkels. Maar soms zien ze er een beetje ruw en onaangenaam uit. Gelukkig zijn er ook werkschoenen met een sportieve uitstraling

5 stevige en robuuste werkschoenen

  • Grisport Ranger Motor S3 Werkschoen Waterdicht: De Grisport Motor S3 SRC veiligheidsschoenen zijn gemaakt van volnerf leer. De werkschoenen zijn waterdicht vanwege het Gore-Tex membraan die is toegepast. Dit zorgt ervoor dat uw voeten fris blijven bij warmte en dat water niet snel de werkschoen kan binnendringen. Verder zijn ze ook nog vuil- en waterafstotend. De werkschoenen hebben ook een HRC normering, wat betekent dat de schoenen hitte-isolerend zijn.
  • Hoge Nette Werkschoenen Blackstone 620 Zwart Hoog S3: De Blackstone 620 Black S3 werkschoenen zijn vuil- en waterafstotend vanwege de schacht die gemaakt is van volnerf leder. De voering binnen de werkschoen is ook gemaakt van leer en biedt veel comfort, met een voetbed die een dempende werking heeft. De werkschoen heeft een PU/PU loopzool, dit zorgt voor goede ondersteuning en demping.
  • Nette Zakelijke werkschoen Emma Torino S3: De nette werkschoenen Emma Torino S3 is een lage werkschoen. De voering is van leder. Beschikbaar in de maten 39 tot en met 48. Deze nette werkschoenen zijn gemaakt van vuil- en waterafstotend microfiber en hebben een ademende en antibacteriële voering. De PU/PU loopzool is speciaal ontwikkeld voor gladde vloeren die je vaak ziet in vieze omgevingen.
  • Werkschoenen Reebok Fusion Flexweave 1081 S3 SRC ESD: Deze hoge Reebok Werk sneakers zijn voorzien van een kunststof veiligheidsneus en een veiligheidszool van composiet. Hierdoor zijn je voeten goed beschermd, maar niet ten kosten van comfort. De binnen voering is ademend en heeft de schoen een uitneembare inlegzool van Memory Tech foam.
  • Veiligheidsschoen Volnerf Leder Blackstone 530 S3: Een stevige, robuuste werkschoen, dat is de Blackstone 530. Met zijn stalen neus en stalen tussenzool voldoet deze werkschoen aan de S3 veiligheidseisen. De schoen is anti statisch, heeft een zool met extra demping en antislip en is waterdicht en brandstof- en olie resistent. Door de Cambrelle voering is de schoen ademend en worden de voeten ’s zomers koel gehouden, terwijl de voeten in de winter juist warm gehouden worden.