Wanneer kiezen voor gevoerde werklaarzen?

gevoerde werklaarzen

De winter is weer bijna begonnen dus mensen gaan weer op zoek naar werklaarzen/ Veiligheidslaarzen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van nieuwe werklaarzen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen heren- en dames werklaarzen, het werk dat je gaat doen, de weersomstandigheden en de geschiktheid van je werklaarzen.

In welke normeringen zijn werklaarzen beschikbaar?

Werklaarzen zijn beschikbaar in de volgende normeringen:

  • S3
  • S4
  • S5

Wat is het voordeel van een gevoerde werklaars? 

Het belangrijkste kenmerk van gevoerde werkschoenen is dat ze warmte naar de voet overbrengen en zo bijdragen aan het comfort, vooral bij koud en ongunstig weer. Deze veiligheidsschoenen en werklaarzen zijn meestal van leer en bieden een goede bescherming met veiligheidsneuzen en veiligheidszolen. De stalen neus zorgt voor een goede bescherming en voelt comfortabel en veilig aan de voet.

In welke merken zijn er gevoerde werklaarzen beschikbaar?

Werklaarzen zijn beschikbaar in de volgende merken:

  • Gevavi
  • Bata
  • Sixton
  • Grisport

Wat voor verschillende voeringen zijn er ? 

Er zijn verschillende soorten voeringen, die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Wij verkopen werklaarzen met de volgende voeringen:

  • Cambrelle ademende voering
  • Sympatex voering
  • Schapenwol voering
  • Acryl bontvoering
  • Lamswol voering

Top 5 best gevoerde werklaarzen

  1. Grisport Ranger Hound S3 Veiligheidswerklaarzen Waterdicht Ze zijn volnerf leer. Ze hebben een gepatenteerde Gore-Tex voering die ervoor zorgt dat de laarzen waterdicht zijn. Ook blijven je voeten langer fris en ademen ze beter dankzij deze voering.
  2. Sixton Ranch 08 Waterdichte Werklaarzen S3 Met WolvoeringDe werklaarzen zijn volledig waterdicht en hebben een bruine nubuckleren buitenkant. Warme wollen voering voor isolatie bij koud weer (CI-norm). Daarnaast is de uitneembare zool voorzien van dubbele isolatie.
  3. Grisport 72401L werklaarzen met bontvoeringDeze werklaars voldoet aan alle S3-normen en is voorzien van een stalen neus en Kevlar veiligheidszool. De PU/nitril loopzool is schokabsorberend, slijtvast en antislip. De overneus beschermt de laars tijdens kniebewegingen en de versterkte hiel zorgt voor extra stevigheid. Bovendien is de voering bestand tegen statische elektriciteit.
  4. Sixton Moena Ranger Halfhoge Werklaarzen Met RitsDe werklaarzen mooi afgewerkt, wol gevoerd en ook S3 genormeerd. De voering van schapenvacht en de dubbel geïsoleerde zolen zorgen voor thermische isolatie. Veiligheidslaarzen met composiet neus en Kevlar tussenzool.
  5. Buckler Neopreen BBZ8000 S5 werklaarzen – De laarzen zijn waterdicht dankzij een bovenwerk van 5 mm neopreen. Voeten blijven langer fris met de Hi-vis Aero Spencer voering. De laars biedt goede bescherming dankzij de enkelsteun en de achillespees beschermt de enkel. De zool biedt ultieme bescherming tegen stoten van buitenaf dankzij de kevlar lekbestendige zool.