Wat is een BOA systeem?

Boa systeem

De BOA sluiting is een slim en gepatenteerd systeem waarmee je je veiligheidsschoenen snel aan en uit kunt trekken. De klassieke veter systeem is vervangen door een roestvrijstalen band. Deze knoop is verbonden met een mechanische knoop die je aan kunt trekken, klikken en loslaten.

Hoe werkt het BOA systeem? 

Het is eigenlijk heel makkelijk, door aan de draaiknop te draaien kun je je veters strakker of losser maken zodat de schoen gelijkmatig sluit of weer open gaat. Door de knop helemaal naar beneden te trekken (quick release), laat je de schoen los. Naast een eenvoudige duw-/trek actie, zijn ze ontworpen om zand, olie, modder en andere verontreinigingen af ​​te weren. Zo hoef je je handschoenen niet meer uit te doen om je veters te strikken en kun je je concentreren op je werk.

Voordelen van het boa systeem: 

  • Er is geen risico op struikelen of vallen door losse veters.
  • Geen veters vast in machines meer.
  • Geen lange veters die in de weg zitten.
  • U kunt uw veiligheidsschoenen sneller aan- of uittrekken.
  • Gelijkmatig verdeelde spanning vermindert het risico op voetpijn.
  • Dit is een duurzaam systeem waarmee u uw veiligheidsschoenen langer kunt gebruiken, mits ze regelmatig worden onderhouden.

3 goede werkschoenen met BOA sluitsysteem

  1. Sneaker Werkschoenen Bata Vibe Laag BOA S3 SRC ESD: Bata Vibe werkschoenen met VIBRAM rubberen zolen. Deze laag uitgesneden werklaarzen van Bata zijn voorzien van kunststof veiligheidsneuzen en kunststof veiligheidszolen. Ook deze werklaarzen zijn gemaakt van geweven stof met een rubberen buitenzool met SRC-normen.
  2. Sportieve Lage Werkschoenen Sixton Slancio S1P: De Sixton Slancio werkschoen heeft een on opvallende en sportieve uitstraling. Het bovenwerk is zeer ademend. Daarnaast kan warmte van je voeten ontsnappen dankzij de mesh constructie aan de zijkant van de werkschoenen, waardoor je voeten de hele dag koel blijven.
  3. Werkschoen laag Grisport Actief Pro Disc S1P: De Grisport Active Pro Disc veiligheidsschoenen zijn bruin/zwart van kleur. De loopzool en tussenzool zijn zwart. De binnen voering is ook zwart. Deze lichtgewicht werkschoenen van Grisport hebben geen veters maar maken gebruik van het BOA-sluitsysteem om zo snel en makkelijk te schoenen aan te spannen.