Wat is het verschil tussen S1 en S1P werkschoenen?

Werkschoenen komen in verschillende veiligheidsnormeringen. Zo heb je de normeringen S1, S1P, S2, S3, S4, S5 of onbeveiligde werkschoenen. S1 en S1P werschoenen lijken erg veel op elkaar, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Wat is dan precies het verschil tussen de S1 en S1P werkschoenen?

S1 werkschoenen eigenschappen

S1 werkschoenen hebben een beschermende neus die bescherming bieden bij een energieniveau die oploopt tot 200 joule. Naast deze berschermde neus bevat de S1 schoen ook nog andere kenmerken.

De aanvullende kenmerken zijn:

De aanvullende kenmerken zijn:
– Een gesloten hiel
– Energie absorberende hiel
– Antislip-zool
– Antistatische eigenschappen

S1 werkschoenen zijn echter niet vuil of waterafstotend. Dit maakt de werkschoenen wel goed ademend en geschikt voor droge werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld in de transport, logistiek of retail sector zijn.

S1P werkschoenen

S1P werkschoenen verschillen niet veel van de S1 werkschoenen. Het enigste wat de S1P werkschoenen onderscheid van S1 werkschoenen is de antiperforatie tussenzool.

Door deze tussenzool zijn de voeten beter beschermt tegen scherpe voorwerpen die op de werkvloer kunnen liggen zoals schroeven of spijkers.  De S1P werkschoenen zijn niet waterafstotend en daarom vooral bedoeld voor indoor werk. Deze werkschoenen zijn bijvoorbeeld goed om te dragen bij werkzaamheden in een magazijn.

Wat zijn de best beveiligde werkschoenen?

Wil je zeker weten dat je goed zit met de normering van de werkschoenen? Kies dan voor S3 werkschoenen. S3 werkschoenen beiden optimale bescherming tegen spijkers, zwaar gewicht op tenen & waterbestendig. Daarnaast zijn S3 werkschoenen ook nog anti-slip. Bekijk hier ons gehele assortiment van S3 werkschoenen.