Wat is het verschil tussen S2 en S3 veiligheidsschoenen?

Veiligheidsschoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting van werknemers in verschillende sectoren, met name daar waar er risico’s zijn voor voetletsel. Bij het kiezen van veiligheidsschoenen is het belangrijk om de juiste classificatie te begrijpen. In dit blog zullen we het verschil bespreken tussen S2 en S3 veiligheidsschoenen, twee veelvoorkomende classificaties die voldoen aan specifieke veiligheidsnormen.

S2 veiligheidsschoenen:

S2 veiligheidsschoenen voldoen aan de basisveiligheidsnormen en bieden bescherming tegen de meest voorkomende gevaren op de werkplek. Hier zijn enkele kenmerken van S2 veiligheidsschoenen:

  1. Bescherming tegen impact: S2 schoenen hebben een beschermende neus die impact tot een bepaald niveau kan absorberen, zoals bij vallende voorwerpen.
  • Waterbestendigheid: S2 schoenen zijn waterafstotend, wat betekent dat ze bescherming bieden tegen lichte vochtigheid en spatten. Ze zijn echter niet volledig waterdicht.
  • Ademend vermogen: Deze schoenen zijn ontworpen met ademende materialen om het comfort van de drager te verbeteren, waardoor de voeten kunnen ademen.

S3 veiligheidsschoenen

S3 veiligheidsschoenen bieden een hoger niveau van bescherming dan S2 schoenen en zijn geschikt voor werkomgevingen waarin extra bescherming vereist is. Hier zijn enkele kenmerken van S3 veiligheidsschoenen:

  1. Alle eigenschappen van S2: S3 schoenen bieden dezelfde basiskenmerken als S2 schoenen, inclusief impactbescherming en waterbestendigheid.
  • Antislipzool: S3 schoenen hebben een antislipzool die extra grip biedt, vooral op gladde oppervlakken. Dit minimaliseert het risico op uitglijden en vallen.
  • Penetratiebestendige tussenzool: S3 schoenen hebben een tussenzool die bestand is tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen zoals spijkers of schroeven. Dit zorgt voor extra bescherming tegen verwondingen door penetratie.
  • Bekijk alle werkschoenen van werkschoenenwinkel.nl = Meer dan 1000+ modellen