Wat maakt een werkschoen goed en comfortabel?

comfortabele werkschoenen

Bij veel werkzaamheden is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Denk aan een baan in de bouw, industrie of logistiek. Vallende voorwerpen, scherpe voorwerpen op de grond en struikelen en draaien zijn enkele van de grootste gevaren op de werkplek. Goed passende werkschoenen dragen niet alleen bij aan uw comfort, maar zorgen ook voor uw veiligheid. Door het dragen van te ruime werkschoenen zijn uw voeten niet verbonden met de werkschoenen. Dit verhoogt plotseling het risico op struikelen of verstuikingen.

Hoe is een werkschoen comfortabel?

Of een werkschoen comfortabel is, hangt af van veel verschillende factoren. Werkschoenen kunnen zelf eigenschappen hebben die het comfort verhogen, maar ook uw eigen voet speelt een rol in het comfort van uw werkschoenen. Gevoelige voeten kunnen oncomfortabel zijn in werkschoenen die bij anderen geen problemen geven. Om u te helpen met het vinden van werkschoenen die voor u comfortabel zijn hebben wij een overzicht gemaakt van belangrijke elementen waar u op kunt letten.

  1. Werkschoen voor natte omgeving: Grisport Ranger Motor S3 Werkschoen Waterdicht – Grisport Motor S3 SRC veiligheidsschoenen zijn gemaakt van volnerfleer. Werkschoenen zijn waterdicht dankzij het gebruikte Gore-Tex membraan. Dit zorgt ervoor dat je voeten koel blijven bij warm weer en dat er niet snel water in je werkschoenen sijpelt. Ze zijn ook vuil en ondoordringbaar voor water. Werkschoenen hebben ook een HI-classificatie, wat betekent dat de schoenen warmte-isolerend zijn.
  2. Werkschoen voor warme omgeving: Lage Ademende Werkschoenen Diadora Geox Run Net S3 – De werkschoen is een lichtgewichte S3 veiligheidsschoenen met comfortabele ademende eigenschappen. GEOX’s Net Breathing System en airbox ventilatiegaten transporteren actief vocht en voorkomen dat water de zool binnendringt. Zo houd je je voeten langer koel op het werk.  
  3. Werkschoenen voor als je vaak bukt: Lage Sneaker Werkschoen Elten Runaway Zwart S3 ESD – Deze zakelijke schoenen zijn stevige en duurzame schoenen gemaakt van rund- en nubuckleer. Werkschoenen zijn bestand tegen vuil en water en hebben dus ook de S3-norm gekregen. Ze zijn ook zeer ademend en moeilijk te dragen dankzij de leren voering aan de binnenkant.
  4. Werkschoenen voor veel lopen: Grisport Sportschoen Laag Pro Dyno S1P – De werkschoen is donkergrijs met zwarte en groene strepen langs de schacht. De buitenzool en tussenzool zijn zwart. De binnen voering is ook zwart. Deze lichtgewicht BOA werkschoenen van Grisport hebben geen veters maar gebruiken het BOA sluitsysteem voor snel en gemakkelijk aantrekken en zijn gemaakt voor werknemers die veel moeten lopen op een dag.