Wat voor kwalen voorkomen met goede werkschoenen?

De conditie van uw voeten is van invloed op uw algehele gezondheid. Uit een recent onderzoek bleek dat meer dan 30% van de mensen die veiligheidsschoenen dragen problemen hebben met hun voeten en hun gezondheid. Daarom is het zo belangrijk om veiligheids- en werkschoenen zorgvuldig te kiezen om het aantal gezondheidsproblemen te verminderen en negatieve effecten op de productiviteit te voorkomen. 

Nadelen van slechte werkschoenen: 

  • Blaren wat tot werk vertraging en ontstekingen kan zorgen.
  • Voetschimmel
  • Repetitive Strain Injury wat zorgt voor klachten zoals: problemen aan de knieën, heupen, wervelkolom en zelfs de nek ervaren.
  • De veiligheidseisen van de werkschoen wordt beperkt als de werkschoen niet goed zit. 
  • Het tijdig vervangen van de werkschoenen voorkomt veel pijnklachten.

Heb je werkschoenen nodig als je thuis gaat klussen? 

Schilders dragen vaak witte kleding om te voorkomen dat de witte verfspatten opvallen. Witte werkschoenen worden aanbevolen. Daarnaast moeten werkschoenen voor het werken op ladders veel steun bieden. Daarom worden schoenen met de SRC antislipnorm sterk aanbevolen. Deze antislip standaard zorgt voor veel grip en zorgt ervoor dat je niet uitglijd op ladders of gladde ondergronden.

Waarom zijn werkschoenen belangrijk?

Je voeten moeten je de hele dag ondersteunen en je hebt maar één paar voeten, dus wees voorzichtig. Daarom kan het zeker geen kwaad om te investeren in goede werkschoenen om je werk makkelijker en comfortabeler te maken, je loopt meer kans om ziek te worden, als je jouw voeten slecht behandelt.

Eenvoudige gymschoenen of andere veterschoenen kunnen een risico vormen als u bijvoorbeeld in de bouw of in de medische wereld werkt. Dit soort schoenen is niet stevig genoeg als je iets laat vallen of je teen stoot. Om ongevallen tijdens het werk te voorkomen, heb je daarom betere werkschoenen nodig dan je nodig hebt.   

4 goede goedkope werkschoenen voor thuis: