Wat zijn de voordelen van goede inlegzolen?

Elke dag vragen we veel van onze voeten, ze doen veel moeite. Ze zijn onze meest waardevolle metgezellen tijdens onze dagelijkse wandelingen, sportactiviteiten of bij langdurig staan. Door deze dagelijkse activiteiten kunnen onze benen vermoeid en pijnlijk worden van te veel werk. Op deze momenten kunt u het comfort van uw voeten vergroten door de juiste inlegzolen te dragen.

Kort de voordelen op korte en lange termijn: 

  • Korte termijn: Je voelt je direct comfortabeler, je voelt je beter ondersteund en je benen voelen minder vermoeid aan. Vaak staan mensen er niet bij stil maar inlegzooltjes kunnen voor warme voeten zorgen.
  • Lange termijn: Doordat u uw gewrichten minder belast, herstellen uw voeten beter van een lange vermoeiende dag. inlegzolen kunnen helpen bij een aankoop van te grote schoenen. De inlegzool is eigenlijk een tweede zool. Door de inlegzooltjes in jouw schoenen te stoppen wordt de ruimte in jouw schoen nauwer.

Wat is belangrijk aan inlegzolen bij werkschoenen? 

Allereerst is het belangrijk dat je werkschoenen koopt met originele, uitneembare zolen die je kunt vervangen door een binnenzool. Wat zijn je klachten? Heb je hielpijn, pijn aan de bal van je voet? Last van doorgezakte voeten of scheenbeenpijn? Of misschien zit de pijn niet in je voeten maar hoger in je lichaam, bijvoorbeeld bij je knieën, je onderrug of nek.

Voor al deze klachten (en vele andere) is er een soort zool die in werkschoenen kan worden gedragen.

3 goede inlegzolen voor in jouw werkschoenen

  1. Mysole Anatomical Inlegzool Voor Lange Dagen: MySole Anatomical is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel staan ​​en/of lopen en niet genoeg steun of demping hebben van een standaard zool. Je krijgt meer comfort door de extra stabiliteit en schokabsorptie. De achter en voorvoet worden optimaal ondersteund door deze zool.
  2. Bama Inlegzool Alu-Therm Tegen Extreme Kou: De Bama Insole Alu-Therm Silver is een makkelijke binnenzool die je voeten lekker warm houdt. De ene kant van de basis houdt warmte vast en de andere kant voorkomt kou. U kunt deze Bama-zool gebruiken als vervanging voor de standaard zool.
  3. Elten Sensicare High Inlegzool Met Voetgewelf Voor De Holle voet: De Elten Sensicare high zool is ontworpen voor mensen met holle voeten. Deze inlegzool ondersteunt de rug en middenvoet en zorgt voor optimale schokabsorptie, drukverdeling en drukontlasting. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat deze zool comfortabel aanvoelt voor je voeten.