Wat zijn safety sneakers? Onze top 3 sneaker werkschoenen

Je ziet ze niet vaak, werkschoenen met een mooi uiterlijk. Meestal zien werkschoenen er lomp uit met een grote veiligheidsneus. Stevige werkschoenen zijn een vereiste in veel beroepsgroepen. Wil je toch een paar mooie werkschoenen kunnen dragen? Dan zijn safety sneakers, ofwel sneaker werkschoenen, een goede oplossing. Ze hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar voldoen ook aan de vereiste veiligheidsnormeringen voor op de werkvloer.

Wat zijn Safety sneakers?

Safety sneakers zijn veiligheidsschoenen, die zijn vorm gegeven als sneakers. Er is geen overneus en de schoenen zien er niet meer zo lomp uit. Door de uitstraling en vormgeving van deze werkschoenen kruipen ze steeds meer richting de gewone sneakers. Natuurlijk wel nog steeds met het behoud van de veiligheid die je bij werkschoenen hoort te verwachten.

Inmiddels zijn er nagenoeg geen fabrikanten van werkschoenen meer te vinden die geen sneakermodel op de markt heeft gebracht. Dit komt dan ook doordat de vraag naar dit type werkschoenen groeiende is. Daar waar vroeger alleen in de bouwsector werkschoenen verplicht waren, zijn er tegenwoordig steeds meer beroepen waar veiligheidsschoenen ook een vereiste zijn. Ook bij beroepen die binnen te werk gaan en uberhaupt geen overneus nodig hebben.

Top 3 Safety sneakers voor mannen én vrouwen:

Om een paar voorbeelden te geven van de diverse Safety sneakers, benoemen wij en paar van onze top drie Safety sneaker die door zowel mannen, als vrouwen gedragen kunnen worden.

1, Safety Jogger Dominque unisex  

De Safety Jogger Dominique werkschoenen zijn gemaakt van synthetisch leer, dit zorgt ervoor dat ze erg flexibel en comfortabel zijn. De binnenvoering is voorzien van Coolmax wat zorgt voor  frisse voeten gedurende de werkdag. In de schoen zelf zit het uitneembare SJ Comfort voetbed. Dit creëert een goede demping en het geeft een perfecte ondersteuning. Daarnaast wordt de hiel ook ondersteunt met de Heel Energy Absorption systeem in de werkschoen. De zool bestaat uit PU en rubber. Hierdoor heeft de schoen uitstekende grip en daarom ook een SRC normering. 

De werkschoenen hebben een ESD normering, wat betekent dat elektrostatische ladingen snel worden weggevoerd via de zool naar de grond. De werkschoen is onbeveiligd en heeft dus geen veiligheidsneus of zool. Verder zijn de werkschoenen ook erg comfortable.

2, Safety Jogger Kassie unisex

De Safety Jogger Kassie is gemaakt van 3D Mesh en is daardoor ademend. Maar pas op, hierdoor zijn ze kwetsbaarder voor vocht en water. De binnenvoering bestaat uit Mesh en PU, wat zorgt voor een beter ademende werking, zodat uw voeten langer fris blijven. De inlegzool is een SJ Comfort voetbed met goede demping en een hoog comfort. De inlegzool kun je verwijderen wanneer je zelf wilt.

Deze werkschoenen hebben het uiterlijk van een Sneaker en zijn erg flexibel. Ze hebben een erg goede grip en daarom ook een SRC normering. De zool bestaat uit Phylon en rubber. Ben je opzoek naar werkschoenen die je casual kan gebruiken en erg comfortabel zijn? Dan zijn de Safety Jogger Kassie perfect. Vooral als je in droge omstandigheden werkt. Let op, deze schoenen zijn onbeveiligd en hebben daarom geen veiligheidsneus of zool.

3, Sneaker Werkschoen GEOX S3 uniseks

De Ademende Sneaker Werkschoen van GEOX is uniek in zijn soort. Het Net Breathing System van GEOX zorgt ervoor dat vocht geabsorbeerd wordt en via miniscule gaatjes in de zool direct wordt afgevoerd. Tegelijkertijd kan water de zool niet binnendringen. Met deze comfortabele schoenen houd je langer frisse voeten.

De rubberen loopzool van de GEOX biedt een SRA slipweerstand en is ESD antistatisch. De zool is olie- en zuurbestendig en bestand tegen contactwarmte tot 300 graden Celsius. De ademende en verwisselbare inlegzool en EVA tussenzool verhogen het loopcomfort. De slijtvaste buitenzijde van Perwangerleer is vuil- en waterafstotend. Dankzij de flexibele kevlar veiligheidszool en de aluminium neus worden de voeten optimaal beschermd.