Welke werkschoenen zijn geschikt voor de automotive industrie?

Zware materialen worden veel gebruikt in de auto-industrie en er kunnen soms scherpe voorwerpen op de vloer terechtkomen, dus een goed paar werkschoenen om je voeten te beschermen is belangrijk. Alleen veiligheidsklassen S1, S1P en S3 zijn geschikt voor dit veld, aangezien alleen deze werkschoenen een veiligheidsneus en -zool hebben. Ook in het veld wordt veel olie gebruikt en kan de ruimte waar je werkt soms glibberig zijn. Daarom is het erg belangrijk om een ​​paar benzine- en oliebestendige werkschoenen te hebben met een hoge slipweerstand zoals de SRC norm.

Welke eigenschappen moeten de werkschoenen hebben? 

Perforatie bestendige zool:

In een autowerkplaats is het altijd mogelijk dat scherpe voorwerpen, zoals plaatwerkdelen of schroeven, los op de vloer blijven liggen. Bij gewone schoenzolen kunnen deze scherpe delen door het lichaamsgewicht gemakkelijk de binnenkant van de schoen binnendringen en ernstige verwondingen veroorzaken. Daarom wordt ook in de autowerkplaats een lekbestendige zool aanbevolen om dit risico uit te sluiten.

Antislipzool:

Olielekken en andere schuurmiddelen kunnen slippen in de werkplaats veroorzaken. Om deze reden is er een speciale antislip zool voor werkschoenen, die ook sterk wordt aanbevolen voor gebruik in de mechatronica in de auto-industrie.

chemische bestendige materialen:

Veiligheidsschoenen moeten bestand zijn tegen petroleum en mogelijk andere chemicaliën. Dit voorkomt dat benzine in de schoen komt of dat het materiaal poreus wordt en dus op den duur onbruikbaar wordt. Aangezien bij veel reparaties benzine, olie en andere chemicaliën betrokken kunnen zijn, wordt deze functie ook aanbevolen.

3 goede werkschoenen voor in de automotive industrie

Er zijn veel gepaste schoenen voor deze branche. Wij hebben er 3 apart genomen om die te bespreken.

1 Duurzame Veiligheidsschoenen Emma Jack Ruffneck S1P SRC ESD

Deze werkschoen is een sportieve werkschoen met een prachtig design. Deze werkschoen is zeer ademend. Daarnaast is de PU/PU loopzool slijtvast en hittebestendig tot 300 graden Celsius contacthitte. Emma Jack Ruffneck is schokabsorberend, SRC antislip, ESD antistatisch en olie- en benzinebestendig.

2 Grisport Helios S3 SRC Hoge Werkschoen Met Super Trail System

De Grisport Helios Top is schokabsorberend, anti statisch, olie- en brandstofbestendig en hittebestendig tot 110 graden C. Het hielondersteuning systeem zorgt voor extra ondersteuning, waardoor je voeten minder snel vermoeid raken. Een ​​zeer veelzijdige werkschoen dus.

3 Lage Ademende Sneaker Werkschoen GEOX Diadora S3 

GEOX’s Mesh Breathing System zorgt ervoor dat vocht direct wordt geabsorbeerd en afgegeven door de kleine gaatjes in de zool. Tegelijkertijd kan water niet in de zool doordringen. Air Mesh voering bevordert het ademend vermogen. De zool is tevens bestand tegen olie en zuren en is bestand tegen contactwarmte tot 300 graden Celsius.