Werkschoenen kopen: de  top 5 punten waarop je moet letten

Veiligheidsschoenen

Tegenwoordig is het online bestellen van werkschoenen zeer eenvoudig, maar de vraag blijft: welke schoenen moet u kiezen? Gaat u voor voordelige werkschoenen, kwalitatief betere varianten, sportieve werkschoenen (Safety sneakers), heeft u brede of smalle voeten, of verkiest u een specifiek merk veiligheidsschoenen? Welke normering is verplicht voor de werkzaamheden of locatie waar u uw activiteiten uitvoert? Hieronder presenteren we enkele cruciale factoren die bij Werkschoenenwinkel.nl als essentieel worden beschouwd om de juiste keuze te maken.

Hoe kiest u de geschikte veiligheidsschoenen?

Bij de aanschaf van veiligheidsschoenen is het van vitaal belang om de juiste keuze te maken, afgestemd op uw specifieke werkzaamheden en behoeften. In deze gids verkennen we de essentiële factoren die u in overweging moet nemen bij het kiezen van geschikte veiligheidsschoenen, zodat u niet alleen geniet van comfort, maar ook verzekerd bent van optimale bescherming op de werkvloer.

1.    Type werkzaamheden

Het is van cruciaal belang om te weten of de werkschoenen geschikt zijn voor de dagelijkse werkzaamheden die u uitvoert. Een timmerman heeft bijvoorbeeld baat bij een stoot- en/of beschermende overneus, terwijl een kok in de keuken meer profijt heeft van een zeer goede anti-slip zool. Voor werk in ruimtes met explosiegevaar is een ESD-genormeerde werkschoen de juiste keuze. De aard van de werkzaamheden bepaalt vaak de voorgeschreven veiligheidsnormering, te onderscheiden in SB, S1, S2 en de bekende EN20345 S3-normering.

2.      Type werkschoenen

Bij het kiezen van de juiste werkschoenen is het essentieel om het type werkschoen te overwegen, aangezien verschillende beroepen en werkzaamheden verschillende eisen stellen aan schoeisel. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen met betrekking tot het type werkschoenen:

  • Veiligheidsschoenen (Sneaker werkschoenen): Deze schoenen zijn ontworpen met het oog op veiligheid en bescherming op de werkvloer. Ze voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en kunnen extra bescherming bieden, zoals een stalen neus, antiperforatiezool en schokabsorptie. Safety sneakers zijn geschikt voor diverse beroepen, variërend van bouwvakkers tot magazijnmedewerkers.
  • Werklaarzen: Voor werkomgevingen waar sprake is van zware omstandigheden, zoals de bouw, landbouw of industrie, zijn werklaarzen vaak de beste keuze. Deze laarzen bieden bescherming aan de enkel en zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik.
  • Sportieve werkschoenen: Ideaal voor diegenen die comfort en veiligheid willen combineren. Sportieve werkschoenen lijken qua uiterlijk op normale sportschoenen, maar ze voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen als traditionele werkschoenen. Ze zijn lichter en flexibeler, wat ze geschikt maakt voor dynamische werkzaamheden.
  • ESD-genormeerde werkschoenen: Voor werknemers die werken in omgevingen met explosiegevaar of gevoelige elektronische apparatuur, zijn ESD-genormeerde werkschoenen van belang. Deze schoenen voorkomen statische elektriciteit en minimaliseren het risico op elektrostatische ontlading.

Bij het kiezen van het type werkschoen is het van groot belang om te beoordelen welke specifieke eisen en veiligheidsnormen relevant zijn voor de uit te voeren werkzaamheden. Workmanstore.nl biedt een ruim assortiment aan diverse typen werkschoenen, zodat iedereen de juiste schoen kan vinden die aansluit bij zijn of haar professionele behoeften.

3.    Voetbreedte

brede-voet

Wij meten graag uw voet op, maar vaak weet u zelf al of u een smalle of brede voet heeft. Merken zoals Atlas, Emma en Bata produceren werkschoenen in verschillende breedtes. Daarnaast hebben veel merken een standaard leest waarop schoenen worden geproduceerd. Het ene merk hanteert een standaard smalle leest, terwijl het andere een iets bredere leest heeft. Meestal is het land van oorsprong bepalend. Wij adviseren u graag.

4.    Budget

 Werkschoenen en veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en modellen, elk met een verschillend prijskaartje. Aangezien niet iedere portemonnee even dik is, houden wij hier rekening mee. Bepaal voor uzelf wat uw maximaal budget is voor goede schoenen. Bedenk dat u vaak meer tijd op uw werkschoenen doorbrengt dan op uw vrijetijdsschoenen. Het is begrijpelijk dat kwalitatief goede schoenen iets duurder zijn dan mindere alternatieven.

5.    Modebewuste veiligheidsschoenen

 Voor degenen die niet alleen streven naar veiligheid maar ook naar stijl, ontdek hoe u werkschoenen kunt kiezen die voldoen aan veiligheidsnormen zonder concessies te doen aan uw persoonlijke stijl. Leer meer over modieuze opties die beschikbaar zijn binnen het assortiment van werkschoenenwinkel.nl.

Voor verdere informatie over het kopen van werkschoenen en meer, bezoek onze werkschoenen webshop op www.werkschoenenwinkel.nl