Werkschoenen met een SB, S1 en S1P normering, wat houdt dat in? Wat zijn de verschillen?

Ben je op zoek naar werkschoenen en je ziet het elke keer staan SB, S1 of S1P, wat betekent dit en wat is het verschil? In dit artikel leggen wij dit aan jou uit.

SB Werkschoen
SB staat voor Safety Base en zijn de laagste veiligheidsklasse. De laagste SB werkschoen heeft een veiligheidsneus die bescherming biedt tegen vallende objecten. Ook heeft de SB werkschoen een schokdemping in de hak.

S1 Werkschoen
Werkschoenen die voldoen aan de S1 normering hebben standaard een veiligheidsneus. De werkschoenen hebben ook een veiligheidszool en zijn antistatisch. Ook nemen ze minimaal energie op in de hak. De werkschoenen zijn geschikt voor werk in droge omstandigheden en plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen, zoals het magazijn of  transport.

S1P Werkschoen
Het enigste verschil is tussen de S1 en S1P werkschoen is namelijk dat bij de S1P werkschoenen een antiperforatie tussenzool zit. De tussenzool beschermt tegen het doordringen van scherpe voorwerpen door de zool, bijvoorbeeld spijkers of glasscherven. De zool kan gemaakt zijn van staal, kunstof Kevlar etc.

Bekijk hier alle werkschoenen