De beste werkschoenen voor loodgieters

werkschoenen-loodgieter
Deze waterdichte werkschoenen met stalen tussenzool, stalen neus en rubberen zool zijn ideaal voor een loodgieter
Een loodgieter doet werkzaamheden waarbij het handig is om werkschoenen te dragen. Er kunnen namelijk meerdere dingen gebeuren tijdens het werk van een loodgieter waarbij het dragen van goede werkschoenen goed van pas kan komen. Wij hebben daarom een aantal dingen op een rijtje gezet waaraan de werkschoenen van een loodgieter moeten voldoen.
werkschoenen-loodgieter
Deze waterdichte werkschoenen met stalen tussenzool, stalen neus en rubberen zool zijn ideaal voor een loodgieter

Werkschoenen voor loodgieter – stalen zolen

Als loodgieter werk je onder andere met schroeven en andere scherpe voorwerpen waar ingetrapt kan worden. Deze scherpe voorwerpen hoeven niet eens van de loodgieter vandaan te komen. Loodgieterswerk vindt namelijk vaak plaats op bouwplaatsen waar er allerlei rommel van andere bouwvakkers rondslingert. Om je voeten te beschermen wanneer je op een scherp voorwerp trapt heeft de ideale werkschoen stalen zolen nodig. Wat veel mensen niet weten is dat er ook werkschoenen met een veiligheidszool zijn die niet gemaakt is van staal. Een veiligheidszool of antiperforatiezool kan ook gemaakt zijn van kevlar. Dit materiaal is net zo sterk als staal, maar weegt gelukkig een stuk minder. De werkschoenen wegen dan vaak lichter, waardoor u minder snel last krijgt van vermoeide voeten.

Werkschoenen voor loodgieter – stalen neuzen

Net zoals dat de onderkant van de voet beschermd moet worden voor scherpe voorwerpen die door de zool van de schoen komen. Moeten ook de tenen beschermd worden voor zware objecten die op de tenen kunnen vallen. Stalen neuzen zorgen er voor dat wanneer er iets zwaars op de neus van de schoen valt je hier geen gebroken tenen aan overhoudt. Ook helpt het je tenen beschermen als je je voet ergens stoot doordat het in een ruimte niet goed verlicht is. Net als bij de stalen zool, zijn er ook veiligheidsneuzen die bestaan uit ander materiaal dan staal. Een beschermneus kan ook bestaan uit aluminium of composiet. Deze materialen wegen een stuk lichter dan staal, maar zijn minstens net zo sterk.

werklaarzen-loodgieter
Deze werklaarzen zijn waterdicht, hebben een rubberen zool, een stalen neus en zool en zelfs een bontvoering aan de binnenkant

Waterdichte schoenen

Als loodgieter werk je veelal met water. Het mag dan ook voor zich spreken dat de beste werkschoenen voor loodgieters waterdicht zijn. Je kunt immers als loodgieter worden opgeroepen wanneer er bij iemand de wc is overspoeld. Aangekomen kan je dan een situatie aantreffen waar er een laag water op de vloer van de badkamer staat. Vaak is dit ook nog eens geen schoon en hygiënisch water. Door waterdichte schoenen te hebben komt dit vieze water niet op je voeten. Wij hebben verschillende waterdichte werkschoenen, maar ook veel waterdichte werklaarzen. Het voordeel van een werklaars is dat deze hoog is. Het is dus geen probleem als er een dikke laag water ligt op de vloer, uw voeten blijven lekker droog.

Rubberen zolen

Wij hadden het al even gehad over de eis om stalen zolen in de werkschoenen van de loodgieter te hebben. Dit wordt gedaan door een metalen plaat tussen de buiten- en binnenzool te plaatsen. Het zooloppervlakte waarop je loopt is uiteraard niet van staal gemaakt. Bij de perfecte werkschoen voor loodgieterswerk zijn deze zolen van rubber gemaakt. Een loodgieter kan namelijk moeten werken wanneer er sprake is dan een lekkage waarbij de vloer onder water staat. Bij een dergelijke lekkage moet ook gevreesd worden voor kortsluiting. Met rubberen zolen wordt de loodgieter hier tegen beschermd. De meeste werkschoenen met een rubberen zool zijn namelijk antistatisch. Dit betekent dat de zool een lage elektrische lading hebben en je dus geen schokken krijgt.