Werkschoenen voor zweetvoeten

ademende-werkschoenen-voor-zweetvoeten

De eerste zomerse dag is aangekondigd. Het lijkt erop dat het kwik morgen richting de 25 graden gaat. Dit is voor de meeste mensen natuurlijk goed nieuws. Helemaal wanneer u buiten werkt, kunt u optimaal genieten van het zonnetje en de geweldige warmte. Helaas is er ook een groep die het warme weer meer ziet als een kwelling. Immers: warmte brengt zweetvoeten met zicht mee. Dat warm weer en zweetvoeten altijd met elkaar gepaard gaan is echter een misvatting. Wij verkopen namelijk een aantal werkschoenen voor zweetvoeten.

diadora-geox-breathing-system
Het Geox Breathing system van Diadora werkschoenen

Ademende werkschoenen

Tegenwoordig zijn er verschillende toepassingen waarmee werkschoenen ademend gemaakt kunnen worden. Een belangrijk toepassing is het materiaal waar de schoen van gemaakt is, zo kunnen veiligheidsschoenen gemaakt zijn van diverse ledersoorten, maar ook van stof (mesh nylon of microfiber) of kunststof (polyurethaan). Ook hebben wij rubberen werklaarzen, rubber is een materiaal wat niet goed ademt dus daarom niet geschikt voor mensen die snel last hebben van zweetvoeten.

Ademende loopzool

De meest functionele en bekende toepassing is het GEOX systeem. GEOX houdt in dat de schoen voorzien is van een ademende loopzool, waarbij geen water naar binnen kan dringen. Bij WerkschoenenWinkel.NL vindt u een meerdere Diadora werkschoenen met het GEOX systeem. Naast de GEOX zool hebben onze Diadora werkschoenen een ademende voering die het vocht afvoert naar de zool en een inlegzool die voorzien is van luchtkanalen.

werkschoenen-voor-zweetvoeten
Deze Diadora werkschoen is erg ademend en daarom ideaal voor mensen met zweetvoeten.

Ademende voering werkschoenen

Naast dat een werkschoen voor zweetvoeten voorzien is van ademend buitenmateriaal, is de binnenvoering ook erg belangrijk. Een ademende voering die in veel werkschoenen gebruik wordt, is Cambrelle. Cambrelle kent een hoge vochtabsorptie en –doorvoer, het houdt uw voeten in de zomer koeler en in de winter juist warmer. Daarnaast neemt Cambrelle vocht snel op, droogt het snel en voorkomt het voetgeur en schimmel. Cambrelle is daarnaast zacht, duurzaam en slijtvast. De hiervoor genoemde eigenschappen maken Cambrelle tot een ideale voering.

Mocht u, ondanks dat u een ademende schoen heeft uitgekozen, toch onverhoopt last krijgen van zweetvoeten en eventueel van nare geurtjes, dan kunt u ervoor kiezen om onze Bama shoefresh schoenendeo te bestellen. Deze spuit u in de schoen, waardoor uw schoen en voet opgefrist worden.

 

Hieronder ziet u een filmpje met het Geox Breathing System uitgelegd.