Zijn er specifieke eisen voor veiligheidsschoenen in de horeca?

Veiligheidsschoenen

In de horeca gelden specifieke eisen voor veiligheidsschoenen. Vanwege de diverse taken en potentiële risico’s binnen de horecasector, dienen veiligheidsschoenen aan bepaalde normen te voldoen. Enkele belangrijke eisen zijn:

  1. Antislipzolen: Vanwege mogelijke morsingen en gladde vloeren in keukens en eetgedeelten zijn antislipzolen essentieel om uitglijden te voorkomen.
  2. Water- en vuilafstotend: Horecawerknemers kunnen in aanraking komen met vloeistoffen en vuil. Waterafstotende en gemakkelijk te reinigen veiligheidsschoenen zijn daarom aan te raden.
  3. Bescherming tegen vallende voorwerpen: Veiligheidsschoenen dienen een beschermende neus te hebben om de voeten te beschermen tegen vallende voorwerpen zoals zware pannen of keukengerei.
  4. Hygiëne: In de horeca is hygiëne van groot belang. Veiligheidsschoenen dienen gemakkelijk te reinigen te zijn om een hygiënische werkomgeving te waarborgen.
  5. Comfort: Aangezien horecamedewerkers vaak lange uren staand doorbrengen, is comfort een belangrijke factor bij de keuze van veiligheidsschoenen.

Het is raadzaam dat horecaondernemingen en werknemers zorgvuldig controleren of de gekozen veiligheidsschoenen voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en specifieke eisen binnen de horecasector. Het dragen van geschikte veiligheidsschoenen draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar ook aan het comfort en welzijn van het personeel.


De top 5 van horeca werkschoenen

Ontdek onze zorgvuldig samengestelde top 5, waarin we de nadruk leggen op comfort, veiligheid en duurzaamheid. Of je nu in de keuken staat, bedient of de vloer beheert, deze selectie biedt de perfecte mix van stijl en functionaliteit om jouw werkdag in de horeca te verbeteren. Laat ons je begeleiden bij het vinden van de ideale werkschoenen voor jouw specifieke behoeften.

Ademende Instapper werkschoen Safety Jogger X0600 S3 Uniseks: Een comfortabele instapper met ademend ontwerp en S3-veiligheidsnorm voor optimale bescherming.
Bestellen S3, SRC veiligheidsnorm
 Stalen neus en tussenzool
 PU/PU loopzool
 Volnerfleder (makkelijk schoon te maken)
 Instapper
 Goede pasvorm
 Ademende (cambrelle) voering
 Beschikbaar in de maten 36-47

Duurzame werkschoen Safety Jogger S1P Morris Antislip (Maximale Schokdemping): Een duurzame werkschoen met S1P-norm, antislipzolen en maximale schokdemping voor langdurig comfort.
Bestellen S1P veiligheidsnorm
 Lichtgewicht en sportief
 Antislip
 Duurzaamheidscertificering
 Maximale schokdemping
 Mesh Binnenvoering
 Geschikt voor diverse branches
 Maat: 36 t/m 47
Uniseks Werkschoenen Bata Up Hoog S3 SRC ESD (Sneaker lichtgewicht): Deze hoge werkschoen biedt S3-bescherming, SRC-antislip en ESD-eigenschappen, verpakt in een lichtgewicht sneakerontwerp.
Bestellen S3 veiligheidsnorm
 Materiaal schoen van Mesh en PU
 Mesh voering
 Maat: 35 t/m 47
 Kunststof/Composiet veiligheidsneus
 Composiet veiligheidszool
 Rubber/VIBRAM loopzool
 SRC normering
Luchtige Veiligheidsschoen Safety Jogger Desert Blauw S1P: Een luchtige veiligheidsschoen met S1P-norm en ademende eigenschappen, ideaal voor warme werkomgevingen.
Bestellen S1P veiligheidsnorm
 Stalen neus
 Stalen tussenzool
 PU/PU antislipzool
 Textiel/katoen bovenzijde
 Anatomisch gevormde EVA inlegzool
 Ademende (mesh nylon) voering
 Beschikbaar in de maten 38-47
Metaalvrije Safety Jogger S1P Werkschoenen Ligero2 Met Ademende Binnenvoering (Mesh): Deze metaalvrije werkschoenen voldoen aan de S1P-norm en bieden ademend comfort dankzij de mesh binnenvoering.
BestellenUitstekende luchtcirculatie en temperatuurregulatie
 S1P veiligheidsnorm
 Lichtgewicht en sportief
 Hoogwaardige veiligheid
 Maximale schokdemping
 Ademend en Temperatuur regulerend
 Metaalvrij Ontwerp
 Maat: 35 t/m 48