Wanneer u in de beveiliging werkt, zult u weten dat het belangrijk is om werkschoenen te dragen die metaalvrij zijn (composiet) en niet bij ieder detectiepoortje afgaan.
Veel merken veiligheidsschoenen gebruiken tegenwoordig de metaalvrije en minder zware materialen composiet, kevlar en aluminium ter beveiliging in de werkschoenen. Op het moment dat er ook geen metalen oogjes en andere metalen voorwerpen in de werkschoen zitten, is deze geheel metaalvrij en gaan detectiepoortjes niet af door deze schoenen. Tip: Gebruik het menu/filter om het gewenste materiaal > Type veiligheidsneus > te selecteren. Kies uit : Aluminium, Composiet, Glasvezel (fiberglas), Kevlar, Kunststof of Staal.
Werkschoenen voor beveiligers: wat zijn belangrijke factoren voor optimale prestaties?
Als beveiliger is een goede uitrusting van het grootste belang, en werkschoenen vormen daarbij een cruciaal onderdeel. De juiste werkschoenen bieden niet alleen comfort, maar spelen ook een rol in veiligheid en prestaties tijdens lange diensten en diverse situaties. Bij de keuze van werkschoenen zijn er meerdere aspecten om te overwegen, zodat je als beveiliger optimaal kunt functioneren.
Metaalvrije werkschoenen voor beveiligers
U vraagt zich misschien af waarom u metaalvrije werkschoenen zou moeten dragen. Metaalvrije veiligheidsschoenen zijn doorgaans lichter en flexibeler dan staalhoudende werkschoenen, dus metaalvrije werkschoenen zijn comfortabeler om te dragen. Het dragen van metaalvrije werkschoenen zorgt er ook voor dat u probleemloos de inspectiedeur kunt passeren.
1). Geen alarm bij detectiepoortjes.
2). Er is gebruik gemaakt van kevlar, composiet en/of aluminium, wat ervoor zorgt dat de werkschoenen lichter zijn dan schoenen met stalen tussenzool en neus.
3). De zolen zijn over het algemeen soepeler dan bij een stalen veiligheidszool.
Belangrijke specificaties van werkschoenen voor beveiligers:
Antislipzolen voor stabiliteit Werkschoenen met antislipzolen zorgen voor een stevige grip, essentieel bij snelle reacties en manoeuvres in diverse omgevingen.
Schokabsorberende zolen Zolen die schokken absorberen verminderen de impact op gewrichten en spieren, wat van vitaal belang is voor beveiligers die vaak langdurig staan of lopen.
Beschermende neus Een sterke, beschermende neus beschermt tegen mogelijk letsel door vallende voorwerpen of druk.
Ademend en duurzaam materiaal Werkschoenen gemaakt van ademende, duurzame materialen houden de voeten fris en droog, terwijl ze bestand zijn tegen dagelijkse slijtage.
Tips voor het kiezen van de perfecte werkschoenen
Kies voor S3 werkschoenen (beste normering): Bij het selecteren van werkschoenen is het essentieel om te investeren in S3-gecertificeerde schoenen. Deze bieden een uitgebreide bescherming met een antislipzool, beschermende neus, antistatische eigenschappen en een penetratiebestendige tussenzool. Dit garandeert optimale veiligheid op de werkvloer.
Wissel schoenen af: Overweeg om twee paar werkschoenen aan te schaffen en af te wisselen. Zo krijgen de schoenen de tijd om te drogen en kunnen ze hun vorm behouden. Dit komt zowel de levensduur van de schoenen als je comfort ten goede.
Tips voor veel lopen: Als je veel moet lopen op je werk, zoek dan naar werkschoenen met goede demping en ondersteuning. Overweeg ook inlegzolen voor extra comfort. Neem regelmatig korte pauzes om je voeten te ontlasten en stretch je benen en voeten.
Onderhoud van werkschoenen: Het goed onderhouden van je werkschoenen is essentieel om hun levensduur te verlengen en je dagelijkse comfort te waarborgen. Regulier schoonmaken, inspecteren en tijdig herstellen dragen bij aan duurzaamheid en prestaties. Benieuwd naar handige onderhoudstools? Ontdek ons voordeelpakket voor onderhoud & gebruiksgemak, nu verkrijgbaar met een aantrekkelijke 40% korting. Zorg voor je werkschoenen en ze zorgen voor jou.
Kies de juiste normering voor jouw branche: Onderzoek welke normering het meest relevant is voor jouw beroep. Verschillende sectoren vereisen verschillende veiligheidsnormen. Zorg ervoor dat de werkschoenen voldoen aan de normen die in jouw branche gangbaar zijn.
Voorkom voetpijn: Draag werkschoenen die goed passen en voldoende ondersteuning bieden. Let op een juiste maat en breedte, en zorg dat de schoenen niet knellen. Rekoefeningen voor de voeten kunnen ook helpen om stijfheid en pijn te verminderen.
Voorkom zweetvoet: Kies ademende werkschoenen gemaakt van natuurlijke materialen. Draag vochtabsorberende sokken en wissel ze regelmatig. Gebruik eventueel voetpoeder om overtollig vocht te absorberen en zweetgeur te verminderen.
Faq
Er is gebruik gemaakt van kevlar, composiet en/of aluminium, wat ervoor zorgt dat de werkschoenen lichter zijn dan schoenen met stalen tussenzool en neus, hierdoor gaan veiligheidspoortjes niet af. De zolen zijn over het algemeen soepeler dan bij een stalen veiligheidszool.
Werkschoenen met een beschermende laag van de zool die doorloopt over de punt van de schoen, noem je dus een kruipneus of een overneus (hier zit geen verschil in).
WerkschoenenWinkel verkoopt uniseks, dames en heren veiligheidswerkschoenen.
Het beste is dat je de veiligheidswerkschoenen S3 neemt. De S3 heeft namelijk een zeer sterke composiet.
Kevlar is een zeer sterk, maar licht materiaal. Een tussenzool van kevlar voldoet aan alle Europese normen en is S3 penetratiebestendig. Kevlar wordt niet alleen in werkschoenen gebruikt, maar ook in kogel- en steekwerende vesten. Dit bewijst wel hoe sterk het materiaal is. Composiet is een kunstof dat is samengesteld uit meerdere compontenen. Dit maakt dat het in eerste instantie heel flexibel is en in elke vorm gegoten kan worden. Ook composiet is zeer sterk. Een composiet neus valt onder de S3 veiligheidsnormering.