5 tips bij het dragen van werkkleding voor vrouwen

Er zijn steeds meer vrouwen die in de bouw en industriebranche gaan werken. Juist daarom is er een steeds groter assortiment aan werkkleding voor vrouwen. Hard werken en er toch goed uitzien gaat wel degelijk samen. Hardwerkende vrouwen willen de beste werkkleding, maar daarnaast willen zij er vaak ook leuk uit kunnen zien. Vrouwen in de bouw of andere vergelijkbare sectoren verdienen de juiste, professionele, werkkleding in combinatie met de beste werkschoenen.

Wij geven hierom vijf kledingtips voor vrouwen om de juiste werkkleding te kiezen

  1. Kijk naar de draagbaarheid van kleding en werk op die manier comfortabel. Werkkleding draag je de hele dag en moet dus lekker zitten. Zorg er daarom voor dat de werkkleding comfortabel aansluit op het lichaam.
  2. Kijk naar de specialisten op het gebied van werkkleding. Tot voor kort was er weinig keuze voor vrouwen in de industrie en bouwbranche, maar tegenwoordig is er genoeg keuze. Kies voor een kledingbedrijf met brede keuze en genoeg ervaringen in de kledingbranche, zodat je zeker weet dat je de juiste kleding met goede kwaliteit aanschaft.
  3. Zorg voor goed ventilerende werk kleding. Wanneer het erg warm is buiten, is het belangrijk dat kleding wordt gedragen die past bij het weer. Als je niet goed tegen de hitte kan, of het snel benauwd kan krijgen, is een ademend werkshirt bijvoorbeeld een goede kleding keuze.
  4. Draag lange haren in een paardenstraat of knot, om zo ongelukken te voorkomen. Naast dat het veiliger is om de haren vast te dragen, kun je op deze manier ook makkelijker te werk gaan. Er komen namelijk geen losse haren meer in het gezichtsveld.
  5. Kies voor werkschoenen speciaal gemaakt voor vrouwen. Je staat en loopt de hele dag. Dit maakt het belangrikjk dat de schoenen die jij draagt goed op de voeten aansluiten. Zo loop je aan het einde van de dag zonder blaren over de werkplaats.

Dames werkschoenen

Wij hebben in ons assortiment ook werkschoenen speciaal voor dames. Bekijk hier het gehele assortiment dames werkschoenen. Zou je graag nog meer willen weten over de verschillen tussen dames- en herenwerkschoenen? Bekijk dan deze blog.