Dit zorgt voor maximaal comfort op de werkvloer: werksokken en inlegzolen

Op de werkvloer is comfort van groot belang. Langdurig staan, lopen en zware taken uitvoeren kunnen een aanslag zijn op je voeten. Gelukkig zijn er oplossingen die ervoor zorgen dat je de hele dag comfortabel kunt blijven werken: werksokken en inlegzolen. Werksokken zijn speciaal ontworpen om de voeten te ondersteunen en beschermen tegen wrijving en blaren. Ze zijn gemaakt van ademende materialen die vocht afvoeren en de temperatuur reguleren, waardoor je voeten droog en fris blijven. Daarnaast spelen inlegzolen een cruciale rol bij het bieden van maximaal comfort. Ze zorgen voor demping, verlichten drukpunten en bevorderen een goede houding. Of je nu werkschoenen draagt voor zware industrie, bouw of andere veeleisende omgevingen, investeren in hoogwaardige werksokken en inlegzolen kan een wereld van verschil maken voor je voetcomfort en algehele welzijn op de werkvloer.

Wat is het effect van goede werksokken dragen tijdens het werk?

Deze speciale werksokken zijn ontworpen om de vorm van je voet te volgen en bieden dankzij het elastische en verstevigde enkelstuk extra ondersteuning. Ze elimineren plooien en andere ongemakken, waardoor je je volledig kunt concentreren op je werk zonder afleiding. Je voeten hebben tijdens het werk behoefte aan ondersteuning, en werksokken hebben een specifieke functie, vergelijkbaar met inlegzolen. Ze zijn gemaakt van extra dikke stoffen die op de juiste plekken extra steun bieden.

Wat zijn de beste werksokken op te dragen in werkschoenen?

Er zijn verschillende soorten stoffen beschikbaar voor werksokken, elk met een eigen werking en beschermende eigenschappen. Sommige sokken hebben een brandvertragende werking of voldoen aan ESD-normen. Werk sokken kunnen gemaakt zijn van materialen zoals:

  • katoen
  • wol
  • Coolmax
  • elastaan
  • nylon
  • polyester
  • microvezels

Goede werksokken zijn slijt- en vormvast, bieden comfort en beschermen tegen zowel kou als warmte. Daarnaast zorgen ze voor een effectieve vochtafvoer, waardoor je voeten droog en fris blijven, zelfs tijdens intensieve werkzaamheden. Investeer in kwalitatieve werksokken en geef je voeten de ondersteuning die ze verdienen, voor ultiem comfort gedurende je werkdag.

Bekijk hier de beste top 10 werksokken

Wat is belangrijk om te overwegen aan inlegzolen bij werkschoenen? 

Allereerst is het belangrijk dat je werkschoenen koopt met originele, uitneembare zolen die je kunt vervangen door een binnenzool. Wat zijn je klachten? Heb je hielpijn, pijn aan de bal van je voet? Last van doorgezakte voeten of scheenbeenpijn? Of misschien zit de pijn niet in je voeten maar hoger in je lichaam, bijvoorbeeld bij je knieën, je onderrug of nek. Voor al deze klachten (en vele andere) is er een soort zool die in werkschoenen kan worden gedragen.

Controleer regelmatig de inlegzolen voor een langdurig & hoog loopcomfort

Het is raadzaam om de zolen van je werkschoenen regelmatig te controleren. Een algemene richtlijn is om dit eens per maand te doen, maar het daadwerkelijke interval kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type werkomgeving en de intensiteit van het gebruik. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de zolen vaker te inspecteren. Let bij het controleren op:

  • Slijtage: Als de zolen glad of dun worden, is het tijd om ze te vervangen. Versleten zolen bieden minder grip en kunnen het risico op uitglijden vergroten.
  • Scheuren en loslatende delen: Dergelijke gebreken kunnen de structurele integriteit van de schoenen aantasten en moeten onmiddellijk worden aangepakt.
  • Ingewerkte voorwerpen: Verwijder dergelijke voorwerpen voorzichtig om schade aan de zolen te voorkomen.

Wat zijn de top 5 beste inlegzolen voor in werkschoenen?

Welke inlegzolen je het beste kunt dragen, verschilt per voet en wensen. Hieronder zie je welke 5 inlegzolen het beste zijn om te dragen in werkschoenen:

  1. Mysole Anatomical
  2. Inlegzool Emma comfort
  3. Mysole Shockabsorbation
  4. Inlegzool Elten Sendicare High
  5. Gel Massagezool