Comfort op de werkvloer is essentieel, vooral bij langdurig staan en zware taken. Werksokken en inlegzolen bieden hierbij uitkomst. Werksokken beschermen tegen wrijving en blaren, zijn ademend en houden je voeten droog. Inlegzolen zorgen voor demping, verlichten drukpunten en ondersteunen een goede houding. Of je nu werkt in de bouw, industrie of andere zware omgevingen, investeren in goede sokken en inlegzolen verbetert je voetcomfort en welzijn aanzienlijk.
Wat is het effect van goede werksokken dragen tijdens het werk?
Deze werksokken volgen de vorm van je voet en bieden door het elastische enkelstuk extra ondersteuning. Ze voorkomen plooien en ongemakken, zodat je je volledig op je werk kunt concentreren. Gemaakt van dikke stoffen, bieden ze op de juiste plekken extra steun, vergelijkbaar met inlegzolen.
Wat zijn de beste werksokken op te dragen in werkschoenen?
Er zijn verschillende soorten stoffen beschikbaar voor werksokken, elk met een eigen werking en beschermende eigenschappen. Sommige sokken hebben een brandvertragende werking of voldoen aan ESD-normen. Werk sokken kunnen gemaakt zijn van materialen zoals:
- Katoen
- Wol
- Coolmax
- Elastaan
- Nylon
- Polyester
- Microvezels
Bekijk hier ons assortiment voor werksokken
Wat is belangrijk om te overwegen aan inlegzolen bij werkschoenen?
Koop werkschoenen met uitneembare zolen, zodat je deze kunt vervangen door binnenzolen. Heb je klachten zoals hielpijn, pijn aan de bal van je voet, doorgezakte voeten, of pijn in knieën, onderrug of nek? Voor al deze klachten is er een passende zool voor werkschoenen.
Controleer regelmatig de inlegzolen voor een langdurig & hoog loopcomfort
Het is raadzaam om de zolen van je werkschoenen regelmatig te controleren. Een algemene richtlijn is om dit eens per maand te doen, maar het daadwerkelijke interval kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type werkomgeving en de intensiteit van het gebruik. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de zolen vaker te inspecteren. Let bij het controleren op:
- Slijtage: Als de zolen glad of dun worden, is het tijd om ze te vervangen. Versleten zolen bieden minder grip en kunnen het risico op uitglijden vergroten.
- Scheuren en loslatende delen: Dergelijke gebreken kunnen de structurele integriteit van de schoenen aantasten en moeten onmiddellijk worden aangepakt.
- Ingewerkte voorwerpen: Verwijder dergelijke voorwerpen voorzichtig om schade aan de zolen te voorkomen.