Optimaliseer veiligheid de werkplek met moderne veiligheidshelmen voor de beste bescherming

Werkschoenen

Veiligheidshelmen zijn essentiële hulpmiddelen om de veiligheid op de werkplek te optimaliseren en werknemers te beschermen tegen mogelijke gevaren. Met functies zoals verstelbare pasvorm, verbeterde schokabsorptie en optimale ventilatie, zorgen veiligheidshelmen voor een comfortabele en veilige werkomgeving. Ze zijn ontworpen om het risico op hoofdletsel te minimaliseren bij activiteiten zoals bouw, industrie en andere gevaarlijke werkomgevingen. Door te investeren in goede veiligheidshelmen, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat werknemers optimaal beschermd zijn en kunnen ze de veiligheidscultuur op de werkplek versterken. Het is een verstandige keuze om te streven naar de beste bescherming voor iedereen die risico loopt op hoofdletsel tijdens het uitvoeren van hun werk.

Wanneer is het dragen van een veiligheidshelm essentieel?

Als er één lichaamsdeel is dat goed beschermt moet worden dan is het wel je hoofd. Daarom is een veiligheidshelm in veel gevallen onmisbaar op de werkvloer en vaak ook verplicht. In wat voor situaties is het altijd verstandig of verplicht om een goede veiligheidshelm te dragen?

  • Werkzaamheden op een bouwlocatie

Het is niet voor niets dat een veiligheidshelm ook vaak een bouwhelm wordt genoemd. Een bouwhelm en een veiligheidshelm zijn niet precies hetzelfde. Een bouwhelm is een zware klasse veiligheidshelm. Bij werkzaamheden op een bouwterrein draag je altijd een veiligheidshelm. Dit komt, omdat er sprake is van een hoog risico op valschade. Veel productiebedrijven maken het ook een verplichting om een veiligheidshelm te dragen bij het betreden van de bouwterrein. Dit kun je zien aan ronde blauwe borden met een witte helm.

  • Werkzaamheden langs de weg

Ook bij werkzaamheden aan of langs de weg draag je een veiligheidshelm. Bij deze werkzaamheden is er vaak sprake van een risico op vallende objecten. Ook is er een hoog risico op stoten of op het maken van een val. Je hoofd moet daarom ook tijdens werkzaamheden langs de weg goed beschermd zijn met een veiligheidshelm.

  • In krappe of lage ruimtes

Werk je in een krappe ruimte met harde objecten of scherpe uitsteeksels? Ook dan draag je een veiligheidshelm. Hier is het risico op stoten van het hoofd groter en daarom is het vaak verplicht of verstandig om hier ook een veiligheidshelm te dragen.

Welke verschillende veiligheidshelmen zijn er?

Bij ons vindt u een breed assortiment veiligheidshelmen die aan verschillende behoeften voldoen. Of u nu op zoek bent naar een veiligheidshelm met of zonder draaiknop, wij hebben ze beide in ons assortiment. De draaiknop is een handige functie waarmee de drager de pasvorm van de helm eenvoudig kan aanpassen, of het nu strakker of losser moet zijn.

Daarnaast bieden we ook veiligheidshelmen met geïntegreerde gehoorbescherming aan. Deze helmen combineren bescherming voor het hoofd met geluidsdemping, waardoor werknemers op lawaaierige werkplekken optimaal beschermd zijn tegen zowel impactgevaren als schadelijk geluid.

Onze veiligheidshelmen zijn ontworpen met het oog op comfort, duurzaamheid en optimale bescherming. We streven ernaar om hoogwaardige producten te leveren die voldoen aan de strenge veiligheidsnormen en die bijdragen aan het verbeteren van de algehele veiligheid op de werkplek.

  • Met of zonder braaiknop
  • Verstelbare pasvorm
  • Geluidsbescherming inbegrepen
  • Comfort, duurzaamheid, bescherming:
  • Voldoet aan veiligheidsnormen
  • Veiligheid optimaliseren.
goede en warme werkbroeken

Het belang van veiligheidshelmen in diverse sectoren

Veiligheidshelmen zijn van cruciaal belang in verschillende sectoren waar werknemers worden blootgesteld aan potentiële gevaren.

  • In de bouwsector, waar zware materialen en gereedschappen worden gebruikt, bieden veiligheidshelmen essentiële bescherming tegen vallende voorwerpen en stoten.
  • In de industrie, zoals de petrochemische en mijnbouwsector, spelen veiligheidshelmen een vitale rol bij het verminderen van het risico op hoofdletsel door vallende objecten, stoten en andere gevaarlijke situaties.
  • Daarnaast zijn veiligheidshelmen onmisbaar op locaties waar met machines wordt gewerkt, zoals in de fabricage- en productiesector, waar ze bescherming bieden tegen mogelijke impactgevaren en letsel door draaiende onderdelen.

Bovendien worden veiligheidshelmen ook vaak gebruikt in de bouw van infrastructuur, zoals bij wegwerkzaamheden en brugconstructies. In al deze sectoren dragen veiligheidshelmen bij aan het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van werknemers in potentieel gevaarlijke omgevingen.

PBM artikelen in ons assortiment

Heb jij een goede veiligheidshelm nodig of andere artikelen om de veiligheid op de werkvloer te bevorderen? Wij beschikken over verschillende PBM artikelen die de risico’s op ongevallen op de werkvloer verkleinen. Bekijk hier ons gehele assortiment PBM artikelen.

Persoonlijk advies over veiligheidshelmen

Voor alle afdelingen hebben we een match, maar we kunnen ons voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom voorzien wij u graag van persoonlijk advies via e-mail of telefoon. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!