Van hakken tot stalen neuzen: Top 5 dames werkschoenen voor elke beroepsgroep

Vrouwen op de werkvloer weten als geen ander dat een goede uitrusting essentieel is. Van hakken tot stalen neuzen, het dragen van de juiste werkschoenen is van cruciaal belang voor elke professionele beroepsgroep. Of je nu werkzaam bent als verpleegkundige, bouwvakker of in een zakelijke omgeving, jouw voeten verdienen de beste bescherming en comfort. Vrouwenwerkschoenen bieden de perfecte combinatie van stijl, veiligheid en functionaliteit. Niet langer hoef je concessies te doen aan je comfort terwijl je je werk uitvoert. Met vooruitstrevende ontwerpen en innovatieve eigenschappen zijn deze werkschoenen speciaal ontworpen om jou te ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden.

Wat zijn dames werkschoenen?

Dames werkschoenen zijn veiligheidsschoen speciaal gemaakt voor de vrouwenvoet en de wensen van vrouwelijke consumenten. Kenmerken van een dameswerkschoen zijn als volgt:

  • Beschikbaar in kleine maten
  • Smallere pasvorm
  • Licht gewicht
  • Veiligheidskenmerken zoals een veiligheidsneus en –zool.

Een veiligheidsschoen wordt voorzien van verschillende soorten veiligheidskenmerken. Een dameswerkschoen met een S3 veiligheidskenmerk is even veilig als een S3-herenwerkschoen.

Wat is het verschil tussen heren- en dameswerkschoenen?

Een veiligheidsschoen wordt voorzien van verschillende soorten veiligheidskenmerken. Een dameswerkschoen met een S3 veiligheidskenmerk is even veilig als een S3-herenwerkschoen. Lees hieronder wat precies de verschillen zijn.

  • De maat: De gemiddelde dames schoenmaat is kleiner dan de gemiddelde heren schoenmaat. Bij werkschoenenwinkel is de kleinste werkschoen al beschikbaar vanaf maat 35. Kleinere werkschoenen zijn niet beschikbaar.
  • Pasvorm: Vrouwenvoeten zijn over het algemeen smaller dan mannenvoeten. Daarnaast hebben dames vaak een minder hoge wreef dan mannen.
  • Lichtgewicht: Dameswerkschoenen worden vaak gemaakt van lichtere materialen. Zo zul je minder snel vermoeide voeten krijgen.
  • Uiterlijk

Werkschoenen moeten natuurlijk functioneel zijn, maar tegenwoordig kiezen mensen een werkschoen ook uit op basis van uiterlijk. Dameswerkschoenen zien er vaak slanker uit en er is meer gebruik gemaakt van vrouwelijke kleuren zoals roze of paars.

In welke werksector worden dameswerkschoenen het meest gebruikt?

Voorheen dacht men dat werkschoenen alleen nodig waren als je werkt in de bouw. Voor mannen is het waar dat de meeste werkschoenen worden gebruikt voor bouwwerkzaamheden, maar voor vrouwen geldt dit niet altijd. Hoewel er wel dames zijn die in de bouw werken, vormen zij een klein deel van de beroepsgroep. Hieronder geven we je informatie over de twee grootste sectoren waarin vrouwen werken en waar werkschoenen nodig zijn:

Dameswerkschoenen voor in de zorg Veel vrouwen werken in de zorgsector

In deze sector is het belangrijk dat je schoenen waterbestendig zijn, omdat er met vloeistoffen wordt gewerkt die op je voeten kunnen vallen. Daarnaast moeten de schoenen antislip zijn, aangezien het soms glad kan zijn op ziekenhuis- of verzorgingstehuisvloeren. Witte schoenen zijn vaak vereist, zodat je goed kunt zien of ze schoon zijn. Daarnaast is het handig als de werkschoenen gemakkelijk schoon te maken zijn, dus een glad oppervlak is handig.

Dameswerkschoenen voor in de horeca Ook in de horecasector zijn er veel vrouwen werkzaam.

Aangezien er in de horeca met voedsel en drank wordt gewerkt, is het belangrijk dat je schoenen waterbestendig zijn. Daarnaast moeten de schoenen gemakkelijk schoon te maken zijn, aangezien hygiëne van groot belang is. Verzorging speelt ook een belangrijke rol in de horeca. Verder dienen de schoenen antislip te zijn, omdat het bijvoorbeeld in de keuken glad kan zijn. Vaak zie je zwart schoeisel in de bediening en wit schoeisel in de keuken.

Welke verschillende soorten dameswerkschoenen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten werkschoenen. De samenstelling van een werkschoen verschilt per normering en uitstraling. Hieronder kun je vinden welke soorten dameswerkschoenen er zijn:

– Standaard dameswerkschoen
De standaard dameswerkschoen is een basiswerkschoen waarbij de veiligheid voorop staat. Toch wordt er bij de dames wel aan het uiterlijk gedacht door gekleurde details. Denk aan de veters of naden. De standaard dameswerkschoen is de goedkoopste werkschoen. De standaard veiligheidsschoen voldoet aan de S3- veiligheidsnorm en is voor vele werksituaties geschikt.

– Nette dameswerkschoen
De nette dames werkschoen is geschikt voor dames die netjes gekleed te werk gaan. De nette dameswerkschoen wordt vaak gedragen door dames met een management- of leidinggevende functie. Sommige nette dameswerkschoenen hebben zelfs een hak. De meeste nette dameswerkschoenen voldoen aan de S3-veiligeheidsnorm.

– Sportieve dameswerkschoen
Ook onder de vrouwen is de sportieve werkschoen een favoriet. De veiligheidsschoen, gemaakt van lichte materialen, loopt erg lekker. De meeste sportieve werkschoenen voor vrouwen worden gemaakt in kleuren als roze, paars, rood, maar ook blauw en zwart. Sportieve werkschoenen voldoen aan de S1, S1P, S2 of S3-veiligeheidsnorm.

– Casual dameswerkschoen
De meeste casual dameswerkschoenen hebben een vetersluiting. De casual dameswerkschoen kan makkelijk na werktijd worden gedragen, je zou namelijk niet snel denken dat het gaat om een werkschoen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lichte materialen. Casual dames werkschoenen voldoen aan de S1, S1P, S2 of S3-veiligeheidsnorm.

– Witte dameswerkschoen
Witte werkschoenen zijn gemaakt van wit leer en hebben een sportieve uitstraling. De veiligheidsschoenen voldoen vaak aan de S1 of S2 norm. Witte werkschoenen zijn handig voor dames die werken in de zorgsector of werken als schilder.

Top 5 vrouwenwerkschoenen voor elke beroepsgroep:

1. Steel Blue Southern Cross werkschoen

De Steel Blue Southern Cross Dames is een mooie, moderne werkschoen. Witte en roze veters lopen door zeven rijen oogjes en gedeeltelijk door de tong. De witte naden zijn van nylondraad. De binnenvoering en padding rond de wreef en hiel zijn grijs. Daarbij is de werkschoen roze van kleur. Hierdoor heeft de werkschoen een stoer en toch vrouwelijk uiterlijk.

Voordelen

  • Topmerk “Steelblue” zeer hoge kwaliteit
  • Ademend 
  • Comfortabel
  • Schokdempende zool die tot 300 graden bestendig is
  • Stalen neus

Bekijk hier Steel Blue Southern Cross

2. Lowa Innox veiligheidsschoen

Deze S3 Lowa veiligheidsschoenen hebben een stalen neus en een geweven antiperforatiezool van kevlar. De loopzool is gemaakt van rubber en 2 componenten PU. Dit is ter bevordering van het loopcomfort en de grip. Deze veiligheidsschoenen van Lowa is beschikbaar in zowel dames als heren maten. Deze veiligheidsschoenen bieden het comfort van een wandelschoen en de veiligheid van een veiligheidsschoen. 

Voordelen

  • Hoog loopcomfort
  • Sportieve en stevige veiligheidsschoen
  • Gepolsterde watertong
  • Ademende werking
  • Slijtvaste beschermneus

Bekijk hier Lowa Innox

3. Emma Himalaya werkschoen

De Emma Himalaya XD werkschoenen hebben een zwarte kleur en zijn precies hetzelfde als de Emma Himalaya werkschoenen, alleen extra breed. De buitenzijde is gemaakt van nubuckleder en is vuil-en waterafstotend. De voering van de schoenen is ademend en jouw voeten blijver langer fris door de Hydro-Tec vochtafvoering. Bovendien geeft de PU/PU loopzool een extreem goede grip en is hij antislip (SRC). Deze veiligheidsschoen is geschikt voor onder andere de metaalindustrie, de bouw en de techniek.

Voordelen

  • Ademende voering
  • PU overneus tegen slijtage
  • Langer frisse voeten
  • Circulaire schoenen, volledig recyclebaar
  • Brede maten
  • Werkschoenen voor dames en heren

Bekijk hier Emma Himmalaya

4. Safety Jogger Bestgirl sportieve werkschoen

De Safety Jogger Bestgirl is een topper in onze damescollectie met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Deze veiligheidsschoen voldoet aan alle S3 veiligheidseisen en heeft een stalen veiligheidsneus en stalen tussenzool. Met zijn smalle leest is deze schoen perfect voor de damesvoet en door het gebruik van zwart volnerf leder met roze accenten heeft deze werkschoen een elegante uitstraling.

Voordelen:

  • Optimale grip en demping
  • Vuil- en waterafstotend
  • Makkelijk schoon te maken
  • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  • Elegant design

Bekijk hier Safety Jogger Bestgirl

5. Safety Joggers Beyonce 

Op zoek naar hippe en sportieve dameswerkschoenen? Dat zijn de Dames Safety Jogger Beyonce werkschoenen. Een nieuwe toevoeging aan het dames assortiment van Safety Jogger (de hoge variant van Safety Jogger Rihanna). Naast het hippe design zijn deze dames veiligheidsschoenen S3 gekwalificeerd dankzij de stalen veiligheidsneus en de kevlar tussenzool.

Voordelen:

  • Dempend en schokabsorberend
  • Ademende mesh voering
  • Lichtgewicht
  • Vuil- en waterafstotend
  • SRC antislip
  • S3 veiligheidsklasse

Bekijk hier Safety Jogger Beyonce