waarom hittebestendige werkschoenen?

Er zijn bepaalde beroepen waarbij u met hete substanties moet werken, voor dat soort werk bestaan er hittebestendige zolen voor werkschoenen die hittebestendig zijn tot 300 graden voor 60 seconden lang. Dat is natuurlijk erg handig als je tijdens je werk te maken krijgt met hete substanties. Vaak worden ze gebruikt als lasschoenen (alleen hebben die vaak geen veters).

5 voordelen hittebestendige werkschoenen

  • De loopzolen zijn beschermd tot 300 graden dit zorgt ervoor dat je niet te warme/hete voeten krijgt
  • Deze schoenen beschikken ook niet over veters, omdat dit voor de veiligheid niet handig is. De veters zijn nog altijd vlambaar en kunnen verschroeien en mocht de schoen toch in brand gaan is hij zonder veters veel sneller uit te trekken. 
  • Mocht uw beroep glasblazer of metaalsmelter zijn dan zijn hittebestendige schoenen ook echt heel handig en het bevorderd zeker de veiligheid op de werkvloer.
  •  Door de antislip zool is er bijna geen kans op uitglijden en zeker als u hittebestendige schoenen moet dragen bij uw werk dan wilt u zeker niet uitglijden of vallen. 
  • De schoenen kunnen goed warmte vrijlaten dus mochten de schoenen heet worden dan zullen ze ook weer sneller afkoelen dan normale werkschoenen.