Top 10 beste horeca werkschoenen

horeca werkschoenen

U zult het vast wel herkennen als horeca medewerker, u maakt lange en drukke dagen, u loopt de hele dag heen en weer en zit misschien maar een half uurtje per dag stil. In deze blog behandelen wij de volgende vragen:

Waarom horeca werkschoenen? En waar moeten mijn horeca werkschoenen aan voldoen? In deze blog wordt een top 10 van de beste horeca werkschoenen voor u op een rij gezet. Al deze schoenen zijn te koop op onze webshop www.werkschoenenwinkel.nl

Waarom horeca werkschoenen?

horeca werkschoenUw voeten zijn erg belangrijk en één van de meest kwetsbare onderdelen van uw lichaam. Het is daarom belangrijk dat uw voeten extra beschermt worden om lichamelijke klachten te voorkomen. Door het dragen van werkschoenen wordt de kans op lichamelijke klachten kleiner. Wij raden aan om voor een werkschoen met een S normering te gaan. De “S” binnen alle genoemde klassen S1,S2,S3, S4 en S5 staat voor “Safety”. De meest gebruikte S normering voor in de horeca is de S3 werkschoen.

De S2 werkschoenen zijn waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus en worden dus het meest gebruikt in de horeca. In de keuken en bediening heeft u wel eens te maken met een natte vloer en ook kan het voorkomen dat u iets op uw tenen laat vallen.

 

Waar moeten mijn horeca werkschoenen aan voldoen?

Net zoals bij andere banen, heb je in de horeca natuurlijk ook verschillende functies. U kunt in de bediening werken, achter de bar of in de keuken. Bij elke functie gelden er weer andere regels waar de werkschoenen aan moeten voldoen. Ik heb ze speciaal voor u op een rijtje gezet:

Horeca werkschoenen voor in de keuken

Doordat er in de keuken veel met water, saus en olie wordt gewerkt, kan het zijn dat de vloer erg glad is. Het is natuurlijk erg gevaarlijk wanneer u werkschoenen draagt die bijvoorbeeld geen antislip functie hebben. Wanneer antislip dus erg belangrijk is, raden wij werkschoenen aan met een SRC keurmerk. Dit is de hoogste mate van antislip.

Uw werkschoenen moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • De schoen moet goede steun bieden bij langdurig staan.
 • De schoen moet grip bieden op gladde vloeren.
 • De schoen moet er representatief uitzien.
 • De schoen moet de voeten beschermen met een composiete-/ stalen veiligheidsneus
 • De schoen moet hygiënisch zijn

 

Vaak wordt er door de werkgever aangegeven aan welke normen de werkschoen moet voldoen.

Horeca werkschoenen voor in de bediening

nette werkschoen horecaDe bediening kan vaak chaotisch en druk zijn en het komt daarom wel eens voor dat er een glas valt. Het is belangrijk dat uw voeten genoeg beschermt zijn. Maar werkschoenen voor de bediening zijn vaak wat lastiger te vinden, ze moeten er vaak mooi en netjes uitzien en toch moeten ze aan de normen voldoen. Het hangt er natuurlijk ook van af, bij wat voor soort horeca bedrijf je werkt.

Uw werkschoenen moeten aan de volgende eisen voldoen:

-De schoen moet goede steun bieden bij langdurig staan

-De schoen moet grip bieden op gladde vloeren

-De schoen moet er representatief uitzien

Vaak worden sneakers gebruikt voor in de bediening. Deze lopen vaak beter en geven voldoende steun.

 

Horeca werkschoenen voor achter de bar

Ook achter de bar gelden eigenlijk dezelfde regels als in de bediening. Ook hier kan het zijn dat er glazen vallen en dat het glad kan zijn. Als barman of barvrouw zult u ook niet snel zitten en heeft u staand werk. Het is dus van groot belang dat u goede schoenen draagt die veel steun bieden. Een hoge werkschoen biedt meer steun als u lang moet staan. Deze houdt de enkel stevig op zijn plek en heeft u minder last van uw voeten aan het eind van een lange werkdag.

Uw werkschoenen moeten aan de volgende eisen voldoen:

-De schoen moet goede steun bieden bij langdurig staan

-De schoen moet grip bieden op gladde vloeren

-De schoen moet er representatief uitzien

Wij hebben ook nette werkschoenen die ook geschikt zijn voor hotels of chiquere bar gelegenheden.

Top 10 beste horeca werkschoenen

Daar is hij dan eindelijk, de top 10 beste horeca werkschoenen! Deze lijst is samen gesteld om een beter overzicht te creëren met de meest gekozen en beste horeca werkschoenen. Let op: de schoenen staan niet op volgorde (allerbeste, beste etc). Dit is onze top 10 beste horeca werkschoenen:

 1. SAFETYJOGGER X0500 S2 WERKSCHOEN
 2. SIXTON VERONA VEILIGHEIDSSCHOEN
 3. REEBOK 1031 WERKSCHOENEN
 4. EMMA MILANO WERKSCHOEN
 5. EMMA BOLOGNA VEILIGHEIDSSCHOEN
 6. SAFETY JOGGER BESTRUN WERKSCHOENEN
 7. SAFETYJOGGER X0600 S3 WERKSCHOEN
 8. SIXTON BERGAMO VEILIGHEIDSSCHOEN
 9. WERKSCHOENEN SIXTON VENEZIA ZWART
 10. LAVORO JULIA SRC WERKSCHOENEN DAMES

De meeste horeca werkschoenen die wij verkopen zijn uniseks werkschoenen. De perfecte maat zit er dus altijd tussen. Wanneer u nog steeds twijfelt welke schoen er bij u past, neem dan gerust contact met ons op!

Bekijk hier het gehele assortiment van de werkschoenenwinkel.nl

horeca werkschoenen