Waarom veiligheidsschoenen?

veiligheidsschoenen
In vele beroepen is het noodzakelijk of aan te raden om veiligheidsschoenen te dragen. Soms is dit vooral in het geval van de veiligheid, maar het kan ook gaan om een goede ondersteuning voor de werknemer. Veiligheidsschoenen, ook wel werkschoenen genoemd, zorgen ervoor dat bepaalde ongevallen op de werkvloer worden voorkomen, zoals het bezeren van uw tenen of het stappen in iets scherps.
Hieronder ziet u een filmpje dat laat zien waarom veiligheidsschoenen een goede keuze zijn:

werklaars
Deze werklaars is voorzien van een veiligheidsneus en -zool.

Soorten veiligheidsschoenen

Er zijn allerlei soorten werkschoenen op de markt. Er zijn verschillende veiligheidsnormen opgesteld die aangeven wat voor bescherming de schoen geeft. Zo kan een veiligheidsschoen alleen een veiligheidsneus hebben, maar sommige werkschoenen hebben ook een veiligheidszool. Ook zijn bepaalde werkschoenen waterbestendig en andere soms wel waterdicht. Een zool van een werkschoen kan ook anti-slip of anti-statisch zijn. Daarnaast zijn er veel verschillende modellen werkschoenen, er zijn hoge of lage modellen. Verder zijn er instappers, werkschoenen die op sneakers lijken, maar ook werklaarzen of werkklompen.

 

zorg-werkschoen
Een werkschoen perfect voor in de zorg

Beroepen en werkschoenen

Voor iedere beroep is er wel een juiste veiligheidsschoen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan schoenen voor de horeca of voor in de zorg. Bij deze beroepsgroepen is het belangrijk dat de schoen gemakkelijk schoon te maken is, waterbestendig is en de drager niet uitglijdt, daarom is een goede anti-slip-zool een grote must. Daarnaast dienen de schoenen erg comfortabel te zitten, vaak staan mensen in de zorg en de horeca lang op hun benen en het is belangrijk dat de schoenen een goede ondersteuning geven.

Wanneer je werkt in de bouw of industrie, dan is het belangrijk dat je werkschoenen vooral je voeten beschermen tegen bijvoorbeeld zware vallende objecten of tegen stoten. De veiligheidsschoen moet dan voorzien van een veiligheidszool en veiligheidsneus, zoals de S1p of S3 werkschoen.

trendy veiligheidsschoen
Een trendy veiligheidsschoen met stalen neus en kevlar zool

Trendy veiligheidsschoenen

Tegenwoordig zie je steeds meer fabrikanten van werkschoenen welke ook denken aan de trendy uitstraling van de veiligheidsschoen. Zo wordt veiligheid, een optimaal draagcomfort en  uiterlijk aan elkaar gekoppeld om tot de ideale veiligheidsschoen te komen. Zo kan een schoen tegenwoordig prima gedragen worden met zowel casual kleding als bedrijfskleding.