De voordelen van het dragen van werkschoenen

werkschoenen-voordelen

Het dragen van werkschoenen zorgt voor een veel veiligere omgeving. De kans op letsel is bij sommige beroepen heel hoog waardoor het voor veel beroepsomgevingen zelfs verplicht is om met kwalitatief goede werkschoenen te werken. Bij sommige beroepen is het dragen van veiligheidsschoenen nog niet verplicht. Terwijl het dragen van werkschoenen vele voordelen met zich meebrengen.

De voordelen van werkschoenen

Er zijn verschillende voordelen van werkschoenen, deze voordelen van werkschoenen hebben te maken met de veiligheidsnormeringen, maar ook met de ruime keuze en verschillende opties.

voordelen-werkschoenen
Deze S3-werkschoen heeft een veiligheidsneus, -zool, is waterbestendig, ESD antistatisch, antislip en hittebestendig tot 300 graden Celsius.
 • Er zijn honderden verschillende werkschoenen, voor iedereen is er een juiste werkschoen. U kunt kiezen bijvoorbeeld kiezen uit verschillende modellen: hoog, laag, een instapper, een sneaker, een werklaars, een nette werkschoen of een werkklomp.
 • Alle veiligheidsschoenen zijn voorzien van een veiligheidsneus. Uw tenen worden dus beschermd door vallende of zware objecten.
 • Sommige werkschoenen hebben een anti-perforatiezool. Uw voet wordt niet geperforeerd als u op iets scherps stapt.
 • Er zijn verschillende veiligheidsnormeringen. Voor ieder beroep is er een geschikte werkschoen te vinden.
 • Werkschoenen met een S2 of s3 normering zijn waterbestendig en dus geschikt als u in een vochtige omgeving werkt.
 • Is waterbestendigheid niet genoeg? Ook zijn er waterdichte werkschoenen die geen druppel doorlaten.
 • Werkt u soms op een gladde vloer of ondergrond, dan heeft u kans op uitglijden. Gelukkig zijn er veiligheidsschoen met een antislip zool, u zult dan niet wegslippen of wegglijden.
 • Moeten uw werkschoenen hittebestendig zijn? geen probleem, er zijn zelfs werkschoenen die geschikt zijn tot een contactwarmte van 300 graden Celsius.
 • Werkt u met elektriciteit of bestaat er een kans op elektrische ontlading dan zijn er anti-statische werkschoenen met een lage elektrische weerstand zodat u geen schok krijgt.
 • Tegenwoordig worden werkschoenen steeds lichter, zo heeft u na een dag werken geen last van vermoeide voeten.
 • Werkschoenen zorgen naast veiligheid voor stevigheid, een hoog model werkschoen zorgt namelijk voor versteviging rond uw enkels.
 • Werkt u in een koude omgeving of bent u een koukleum? Dan zijn er verschillende isolerende werkschoenen, er zijn zelfs werklaarzen met bontvoering.

Om ervoor te zorgen dat de werkschoenen de veiligheid bieden worden ze uitvoering getest. Hieronder ziet u een filmpje van collega`s van ons die werkschoenen testen op allerlei gevaren. Zo heeft u gelijk een beeld waar werkschoenen uw voeten allemaal tegen beschermen.

voordelen-van-werkschoenen
Deze goedkope S3 basiswerkschoen ideaal voor doe-het-zelvers.

Welke beroepen gebruiken werkschoenen?

Mensen denken dat werkschoenen voornamelijk in de bouw worden gebruikt, bijvoorbeeld door een bouwvakker, timmerman, stratenmaker of loodgieter. Ook mensen die werken in de zorg of horeca dragen werkschoenen en ook mensen die in een magazijn of de transport werken. Vaak worden de schoenen wel door professionals gebruikt en niet zozeer door doe-het-zelvers. Toch kunnen dergelijke werkschoenen veel bescherming bieden voor deze laatste groep klussers. Omdat er toch al minder veiligheidsvoorschriften worden nageleefd dan in een beroepsomgeving en omdat er veel minder ervaring is dan op de bouwplaats. Overweeg daarom ook zeker als thuisklusser of u werkschoenen aan zult schaffen. Zeker als er een groot project aanstaande is, vallen de kosten al snel in het niet bij de overige te maken kosten. U maakt de kans op letsel bij ongevallen daarmee flink kleiner!