Het voorkomen van pijnlijke voeten in werkschoenen

Pain in the foot. Massage of male feet. Pedicures.

Tijdens het werk krijgen de voeten veel te verduren. De hele dag zijn ze in de weer. Zonder je juiste comfort en verzorging kunnen de voeten al snel pijn gaan doen. Naast dat pijn in de voeten al vervelend genoeg is, kan dit ook nog eens voor blessures zorgen.

Hoe ontstaat pijn in de voeten?

De pijn kan ontstaan door te weinig of juist te veel ondersteuining. Wanneer de werkschoenen te weinig ondersteuning bieden kan de peesplaat worden opgerekt. Dit kan leiden tot pijn in de voeten. Wanneer de werkschoenen juist te veel ondersteuning geven ontstaan er drukplekken bij de voeten. Deze drukplekken gaan dan pijn doen.

Naast te veel of te weinig ondersteuning kan ook een slechte vochtregulatie zorgen voor pijnlijke voeten. Wordt er in een vochtige omgeving gewerkt zonder waterdichte werkschoenen? Of wordt er juist gewerkt met waterdichte werkschoenen, maar heeft u last van zweetvoeten? Dan kan dit zorgen voor wrijvingsklachten, ofwel pijn aan de voeten.

Top 5 beste tips ter voorkoming van pijn in werkschoenen

Er zijn verschillende oplossingen om pijn in de voeten te kunnen voorkomen. De top 5 beste tips:

  1. Eerst de werkschoenen goed passen voor gebruik. Zo kunt u aanvoelen of de werkschoenen goed om de voeten vallen. Dit zorgt er dan weer voor dat u gedurende de dag even comfortable op de werkschoenen kunt blijven lopen.
  2. Op tijd nieuwe werkschoenen aanschaffen
    Door slijtage kan het zo zijn dat de werkschoenen met de tijd minder goede ondersteuning bieden dan toen u ze net kocht. Houd dus goed in de gaten of uw werkschoenen aan het slijten zijn.
  3. Gebruik van inlegzolen
    Voor verschillende werkschoenen zijn inlegzolen beschikbaar. Door het gebruik van deze inlegzolen kunt u de werkschoenen afstellen op uw eigen situatie en zo voor een betere comfort zorgen. Bekijk alle gespecialiseerde inlegzolen voor werkschoenen hier.

Last van zweetvoeten of werkt u in een vochtige omgeving?

In het geval van een slechte vochtregulatie kunt u nieuwe werkschoenen proberen. Heeft u last van zweetvoeten en werkt u niet in vochtige ruimtes? Kies dan voor ademende werkschoenen met een S1P normering. Deze werkschoenen bieden dezelfde veiligheidseigenschappen als S3-genormeerde werkschoenen, maar zijn niet waterafstotend. Werkt u wel in vochtige ruimtes? Dan zijn werkschoenen met een S3 normering de juist keuze.