5 tips voor het onderhouden van de werkkleding

Voor de veiligheid van alle medewerkers is het belangrijk dat werkkleding, en met name veiligheidskleding, goed wordt onderhouden. Om een simpel voorbeeld te geven, vieze reflectiekleding kan geen optimale veiligheid meer geven in donkere situaties. Dit zou ongelukken kunnen veroorzaken die makkelijk voorkomen kunnen worden.

Kwalitatieve en schone werkkleding

De kwaliteit en de schoonheid van de kleding is dan ook cruciaal bij het veilig kunnen uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Om dat te kunnen waarborgen is het belangrijk dat werkkleding goed wordt verzorgt en er zuinig met de kleding wordt omgegaan.

  1. Het is belangrijk dat kleding in een schone, donkere omgeving bewaard wordt,ijvoorbeeld in een garderobekast thuis of op het werk.
  2. Teveel zonlicht kan ervoor zorgen dat bepaalde materialen verkleuren. Probeer de werkkleding niet vaker te wassen dan echt nodig is. Door teveel wassen kan de kwaliteit van de materialen namelijk snel achteruit gaan. Soms is het al voldoende om de werkkleding stofvrij te maken of de kleding even door te laten luchten.
  3. Spuit kleding en schoenen in met de juiste beschermende spray. Zo worden ze beter beschermd tegen weersomstandigheden, vuil, vet en stof, waardoor uw medewerkers er langer van kunnen genieten.
  4. Is de kleding tijdens het gebruik nat geworden? Laat het dan eerst opdrogen voordat het weer weggehangen wordt.
  5. Lees altijd goed de wasvoorschriften door. Hier kunt u altijd gelijk zien hoe de werkkleding het beste verzorgt kan worden tijdens het wassen.

Goed ondererhouden van de werkschoenen

als u meer wilt weten over het onderhouden van uw werkschoenen, klikt u hier om de blog te lezen “10 tips: Hoe onderhoud ik werkschoenen het beste?”