Waarom kiezen voor een softshell werkjas?

Letterlijk betekent de term “zachte buitenlaag” en beschrijft deze stof perfect. Rekbaar, licht, zacht en tegelijkertijd water- en windafstotend, biedt het uitstekende bescherming. Houd tegelijkertijd het ademend vermogen. Om dit effect te bereiken, bestaan ​​softshells uit twee of drie gelamineerde membraan lagen, meestal gemaakt van synthetische vezels. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn de configuraties iets anders. Bijvoorbeeld met nadruk op robuustheid, ademend vermogen of bewegingsvrijheid.

Waterafstotend of waterdicht?

Een softshell is niet 100% waterdicht, maar wel super waterafstotend. Dit is geen nadeel, maar eerder een voordeel. Als de jas waterdicht is, ademt hij niet meer. Je gaat snel zweten en vocht kan niet uit de jas ontsnappen. De jas wordt van binnen plakkerig en koud. Dit in tegenstelling tot ademende softshells die het meeste water afstoten en toch ademen. De softshell voert vocht zeer goed af (zowel regen van buiten als zweet van binnen). 

4 tips over onderhouden van je softshell 

  • Gebruik vloeibaar wasmiddel en vermijd wasverzachter. Als er wasverzachter achterblijft, kunnen de vezels aan elkaar plakken en het ademend vermogen beïnvloeden.
  • Keer het kledingstuk binnenstebuiten, was het op de delicate cyclus. Dit voorkomt overmatige wrijving die het materiaal kan beschadigen.
  • Overmatige hitte zal ook de membranen beschadigen. Selecteer een wasprogramma met een maximale temperatuur van 40°C.
  • Hang je kleren aan de lucht te drogen. Extra hitte en wrijving in de droger kunnen ook het materiaal beschadigen.

3 goede softshell werkjassen

  1. Tricorp Softshell Bicolor Naden: De Tricorp Heren Softshell is een praktische softshelljas die in elk seizoen van het jaar gedragen kan worden. De jas beschermt je tegen harde wind en lagere temperaturen en ook is hij waterafstotend, maar de jas is ook goed te gebruiken wanneer het mooi weer is. De Tricorp softshell jas is erg comfortabel en licht van gewicht met daarbij een handige borstzak en 2 zijzakken. 
  1. Softshell Werkjas Workman Winddicht: Dit Workman Softshell jack is winddicht, waterafstotend en zeer ademend. Allemaal omdat de jas van 100% polyester is met een PU-coating. Als je een jas draagt, heb je altijd een aangenaam klimaat in deze jas (niet te warm en niet te koud). Deze jassen zijn wasbaar tot 40 graden en geschikt voor de droger.
  1. Winddichte en Waterafstotende Softshell jack: Het Snickers softshell werkjack is perfect voor dagelijks gebruik en je bent voorbereid op verschillende weers-/werkomstandigheden. De jas is winddicht en waterafstotend. De kraag is versterkt met cordura stof. Jassen zijn ook duurzamer dan normale werkjassen.