Werkhandschoenen voor extra grip op je werk

Hand- en arm letsel is een veelvoorkomend letsel als gevolg van arbeidsongevallen. Werknemers kunnen zich snijden aan scherpe materialen, in contact komen met bijtende stoffen of vallen en verstrikt raken met hun handen. Veel hand- en arm letsel kan worden voorkomen door het dragen van de juiste beschermingsmiddelen. Goede handschoenen verhogen de persoonlijke veiligheid en verminderen het ziekteverzuim. Een reden dus om uzelf of uw werknemers als werkgever of freelancer te voorzien van de beste werkhandschoenen die geschikt zijn voor de job.

Eigenschappen per soort materiaal

Werkhandschoenen bestaan uit verschillende soorten materiaal. Per materiaal hangt het er vanaf wat de bescherming is.

 • Leer: ademend en duurzaam
 • Katoen: Optimaal draagcomfort, hoge vochtopname en algemeen geschikt voor kappen
 • Vinyl: bestand tegen oliën, vetten, zuren en basen
 • PU: geschikt voor het maken van werken met water en olie, zeer vakkundig
 • Neopreen: zeer slijtvast en hittebestendig, olie- en vetbestendig
 • Latex: sterk, veerkrachtig, goede pasvorm, hoge tastgevoeligheid
 • Nitril: Heeft bijna dezelfde eigenschappen als latex, maar is iets sterker en beter bestand tegen contact met vet, olie en chemicaliën. Ideaal voor mensen die allergisch zijn voor rubber
 • PVC: is waterdicht en olie- en vetbestendig

5 goede werkhandschoenen die jouw werk kunnen bevorderen

 1. Waterafstotende Oxxa X-Frost Werkhandschoenen: De werkhandschoenen zijn met acryl gevoerd en hebben gebreide manchetten aan de polsen voor een goede pasvorm. Het materiaal is zeer flexibel, zelfs in koude omgevingen.
 2. Diepvries Werkhandschoenen met Super Grip: De handschoenen hebben een speciale coating die zorgt voor veel grip, zowel in droge als in natte omstandigheden. Ook zijn de handschoenen waterdicht en zeer comfortabel. 
 3. SafetyJogger Snijbestendige Werkhandschoenen: De Handschoenen zijn stevig en zeer geschikt voor klussen waarbij het risico bestaat op snijwonden. Bovendien beschermen ze tegen de gevaren van slijtage, snijwonden, perforaties en snijwonden.
 4. Oliebestendige Werkhandschoenen Safetyjogger Polyester: De handpalm en vingers hebben een nitril coating voor grip zonder in te leveren aan behendigheid. Ze zijn oliebestendig, dus je hebt altijd een goede grip in licht geoliede werkomstandigheden.
 5. Flexibele En Soepele Montagehandschoenen Zwart: Dit zijn naadloze werkhandschoenen die een grote vingergevoeligheid bieden. Dit maakt ze ideaal voor nauwkeurig en precies werk. De handpalm en vingers hebben een PU-coating voor een betere grip, waardoor je een goede grip hebt op kleine voorwerpen.