Waarom kiezen voor hoge waterdichte werkschoenen?

Sta je op het punt om nieuwe werkschoenen te kopen? Dan kan het lastig zijn om te bepalen welke werkschoenen het beste bij jou en je beroep passen. Zo dien je een keuze te maken tussen lage en hoge werkschoenen. Deze werkschoenen zien er natuurlijk anders uit, maar welke voordelen hoge werkschoenen met zich meebrengen ten opzichte van lage werkschoenen is niet altijd duidelijk. Daarom leggen wij je uit wat de voordelen zijn van hoge, waterdichte werkschoenen.

Een optimaal draagcomfort

Indien je tijdens je werk veel buiten bent of in aanraking komt met een natte omgeving, kunnen hoge werkschoenen je een groot voordeel bieden. De hoge sluiting zorgt ervoor dat steentjes, water, zand of andere kleine materialen je werkschoenen minder snel binnendringen.

Daarnaast beschermt een hoge werkschoen ook beter tegen de kou. Voor extra comfort in een natte werkomgeving kun je het beste gaan voor een werkschoen die waterdicht is en een hoge sluiting heeft. Zo zorg je ervoor dat de vpoeten minder snel koud en heb je een prettiger gevoel gedurende de werkdag.

Ondersteuning en beveiliging dankzij de hoge werkschoen

De mate van bescherming wordt voornamelijk bepaald door de veiligheidsklasse waar de werkschoen toe behoort. Toch kan een hoge werkschoen extra bescherming bieden vergeleken met een lage werkschoen. Hoge werkschoenen beschermen namelijk naast de voet ook de enkel en achillespees. Hierdoor word je extra beschermd tegen bijvoorbeeld rijdende karren, vallend gereedschap, vonken en metaalsplinters. Wel zo veilig. Vooral wanneer je bijvoorbeeld in magazijnen, de bouwsector of de professionele keuken werkzaam bent.

Hoge werkschoenen zorgen voor stevigheid en ondersteuning rondom de enkels en hiel in vergelijking tot lage werkschoenen. De ondersteuning aan de zijkant van je enkel zorgt ervoor dat deze goed beschermd is. Hierdoor neemt de kans dat je door je enkel gaat aanzienlijk af. Vooral wanneer je vaak werkzaam bent op een ongelijk terrein is dit voordelig. Daarnaast kan het ook een groot voordeel zijn als je last hebt van zwakke enkels of enkelblessures. 

Top 3 hoge & waterdichte werkschoenen

  1. Grisport Ranger Motor

2. Mammoet Winch

3. Albatros 63.112